Nie chce się zaprogramować przepustnica!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce się zaprogramować przepustnica!
Miałem swego czasu problem z obrotami... Pierwszym krokiem było czyszczenie przepustnicy i nic, później podmieniałem inne przepustnice i okazało się, że moja jest ok, później sprawdzano komputer i też jest ok. Dlaczego na VAG-u dalej wywala błąd na przepustnicy?
Jak sie nie chce przepustnica programować (adoptować) to spróbuj na czas adaptacji odpiąć linkę gazu (po stronie przepustnicy). U mnie tak było.
Podczas adaptacji powinieneś słyszeć ruchy samej przepustnicy, a jak masz zdjęty filtr powietrza to widać jak sie rusza klapka w "kominie".
Podczas adaptacji powinieneś słyszeć ruchy samej przepustnicy, a jak masz zdjęty filtr powietrza to widać jak sie rusza klapka w "kominie".
zapraszam do oceny mojego golfika:
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
Ostatnio znowu ma takie kaprysy, że się przydusi..., ale rzadko. Wcześniej jakoś ustało i było ok. Jak chciałem ją na warsztacie zaprogramować to na Vagu błąd wywalało i się wkurzyłem i zostawiłem to tak. Dopiero od kilku dni tak mu się przydusić zdarzy, ale bardzo rzadko.SAMO pisze:TOMMy_VW, masz dalej te problemy z obrotami czy tylko błąd
[ Dodano: 31 Sty 2008 15:07 ]
Tego jeszcze nie próbowałem, spróbuję i napiszę jaki efekt.danioo pisze:Jak sie nie chce przepustnica programować (adoptować) to spróbuj na czas adaptacji odpiąć linkę gazu (po stronie przepustnicy). U mnie tak było.
Ostatnio zmieniony czw sty 31, 2008 23:20 przez TOMMy_VW, łącznie zmieniany 1 raz.