Golf 1.8 rp pracuje nierówno

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

elektro
Mały gagatek
Mały gagatek

Golf 1.8 rp pracuje nierówno

Post autor: elektro » śr sie 24, 2005 21:42

Witam wszystkich :bigok: Mam taki problem. Silnik RP czasem pracuje dobrze a czasem nie równo spada z obrotów . Jak stoje dłuzszy czas w korku po pewnym czasie obroty spadają. Silnik tak jakby palił na 3 cylindry,brak mocy . próbowałem odłączać czujnik temperaury to samo ,odłączyłem sąde to samo . Wymieniłem świece na nowe ,kopułke ,palec rozdzielacza, kable. Czasem pracuje poprawnie ,a czasem nie. Jeszcze jedno, kiedy spada z obrotow pojawia sie czarny dym . Może ktoś moze mi pomóc. Bardzo prosze i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
kesier
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kesier » czw sie 25, 2005 17:33

najprawdopodobniej sonda siada. odlaczanie nic ci nie da bo jak jest na wykonczeniu to komp przechodzi w tryb awaryjny i nie uwzglednia sondy i nie bedzie czuc roznicy jak ja odlaczysz. jedz na sprawdzenie sondy. ecu wzbogaca mieszanke paliwowo powietrzna jesli sonda nie pracuje i dlatego moze kopcic na czarno.

elektro
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: elektro » czw sie 25, 2005 23:07

Dzęki za porade .Tylko dziwi mnie to że po odłączeniu sondy pracuje dalej nieróno . Wydaje mi sie ze powinien pracować równo . Komp ustala wieksza dawke moze dymić ale powinien mieć stałe wolne obroty. A co ciekawe czasem pracuje ok . Moze pada pompa paliwa lub sie zatyka.A moze cewka jak sie nagrzeje to dostaje przebicie . Kiedy pracował nierówno odłączyłem czujnik temp niebieski i nic ,sonde i nic .Prosze o pomoc. Pozdrawiam Golfiarzy i wierze że coś wymyślicie.

Awatar użytkownika
Bożuch
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Bożuch » pt sie 26, 2005 12:50

Ja też tak mam że mój silniczek stracił na mocy a to wszystko przez sonde :(

PozdraVWiam - Tomek :pub:

zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068

Awatar użytkownika
kesier
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kesier » pt sie 26, 2005 16:22

elektro pisze:Dzęki za porade .Tylko dziwi mnie to że po odłączeniu sondy pracuje dalej nieróno . Wydaje mi sie ze powinien pracować równo . Komp ustala wieksza dawke moze dymić ale powinien mieć stałe wolne obroty. A co ciekawe czasem pracuje ok . Moze pada pompa paliwa lub sie zatyka.A moze cewka jak sie nagrzeje to dostaje przebicie . Kiedy pracował nierówno odłączyłem czujnik temp niebieski i nic ,sonde i nic .Prosze o pomoc. Pozdrawiam Golfiarzy i wierze że coś wymyślicie.
najpierw zalatw sprawe sondy zebys mial pewnosc ze jest w 100%sprawna

Awatar użytkownika
Kapibara
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Kapibara » pt sie 26, 2005 16:44

a moze regolator biegu jalowego?

Awatar użytkownika
JASKÓŁ
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: JASKÓŁ » pt sie 26, 2005 20:21

Mi silnik cudował podobnie jak tobie ale dostawał lewego powietrza przez podstawe guma była pęknięta w jednym miejscu ,pozdro
:helm:

elektro
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: elektro » pt sie 26, 2005 23:58

Witam .Dzięki za pomoc .Dziś rozebrałem pompe paliwa która jest koło baku .Wyczyśćiłem miałem nadzieje że moze że ona jest przytkana złożyłem i dalej tosamo.Samochód po osiągnięćiu temperatury jeśli pracuje na biegu jałowym to przerywa obroty spadają i zaczyna dymić na czarno .Odłanczam sonde obroty sie podnoszą . Jak myślićie to chyba sonda padła?Doradzcie jaką kupić i gdzie? Pozdro dla wszystkich .Fajnie że są ludzie którzy doradzą i pomogą !! :bigok:

[ Dodano: Pon Sie 29, 2005 22:29 ]
Cześć dziś wymieniłem sonde mieliśćie racje sonda padła.Super ze jest takie forum i tacy koledzy którzy zawsze doradzą. Dzieki pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”