Chlodnica nie chce sie wlaczyc i gasnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chlodnica nie chce sie wlaczyc i gasnie
Witam
Mam VW Golfa III ,rok 1992 ,poj.1400: z LPG
Mam problem , a mianowicie :
-autko ładnie zapala ,lecz gdy jadę i dojdzie do swjej temperatury (normalnie , nie zagrzewa się szybko)zamias włączyć chłodnicę auto gaśnie
-węże dochodzące do chłodnicy sa gorące , a przecież dolny powinien byc z ciecza już chłodzoną i powinien być zimny
-dodam jeszcze że wymieniałem kable wysokiego napięcia , oraz kopułkę wraz z tym "palcem" w środku (podobno miało pomuc, przez jakiś czas było oki ale teraz znowu gaśnie )
-ten "palec" wraz z tymi 4 miejscami w kopułce szybko sa pokryte takim szarym nalotem
POMOCY BO JUZ NIEWEM CO TO MOŻE BYĆ
Mam VW Golfa III ,rok 1992 ,poj.1400: z LPG
Mam problem , a mianowicie :
-autko ładnie zapala ,lecz gdy jadę i dojdzie do swjej temperatury (normalnie , nie zagrzewa się szybko)zamias włączyć chłodnicę auto gaśnie
-węże dochodzące do chłodnicy sa gorące , a przecież dolny powinien byc z ciecza już chłodzoną i powinien być zimny
-dodam jeszcze że wymieniałem kable wysokiego napięcia , oraz kopułkę wraz z tym "palcem" w środku (podobno miało pomuc, przez jakiś czas było oki ale teraz znowu gaśnie )
-ten "palec" wraz z tymi 4 miejscami w kopułce szybko sa pokryte takim szarym nalotem
POMOCY BO JUZ NIEWEM CO TO MOŻE BYĆ
Ostatnio zmieniony śr sty 30, 2008 21:41 przez MADOX_, łącznie zmieniany 1 raz.
GOLF MK2 VR6 PORSCHE EDITION
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
bo jest przegrzany silnik, módl się, aby nie walła ci uszczelka pod głowicąMADOX_ pisze:zamias włączyć chłodnicę auto gaśnie
wymień termowyłącznik w chodnicy, nie załącza ci wentylatora - i to na biegu, koszt ok. 30 zł za czujnik, znajduje się po prawej stronie chłodnicy patrząc od przodu autaMADOX_ pisze:węże dochodzące do chłodnicy sa gorące , a przecież dolny powinien byc z ciecza już chłodzoną i powinien być zimny
nie ma nic do rzeczyMADOX_ pisze:-dodam jeszcze że wymieniałem kable wysokiego napięcia , oraz kopułkę wraz z tym "palcem" w środku (podobno miało pomuc, przez jakiś czas było oki ale teraz znowu gaśnie )
norma - przeskakuje tam iskra o bardzo wysokim napięciu-ten "palec" wraz z tymi 4 miejscami w kopułce szybko sa pokryte takim szarym nalotem
Ostatnio zmieniony śr sty 30, 2008 18:09 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
Wahler to termostat tzn. firma produkująca termostatyMADOX_ pisze:to jest ten "wahler "
Ostatnio zmieniony śr sty 30, 2008 18:19 przez Kazimir, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images27.fotosik.pl/188/194a0404a4064a2e.jpg[/img][/url]
i LOVE DRIVE :)
i LOVE DRIVE :)
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Sprawdź silnik wentylatora. Wyciągnij wtyczkę z termowyłacznika ( wkręcony w chłodnicę - wtyczka ma trzy wejścia) i zewrzyj dwa wejścia. Nie pamiętam które dokładnie, ale próbój (1-2, 1-3) wentylator ma dwa biegi i po zwarciu powinien się kręcić raz wolniej przy drugim ustawienu szybciej. Jeżeli będzie chodził to wyeliminujesz uszkodzenie silnika wentylatora.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
na bank. Dla pewności zdejmij wtyczkę z tego czujnika, sa tam trzy wsuwki (dwa plusy i jeden minus), zmostkuj pierw minus z jednym plusem - wentylator powinien chodzić na I biegu, potem minus połącz z drugim plusem, wentylator powinien chodzić na II biegu. Jeżeli wentylator chodzi to czujnik do wymiany bankowo, jeżeli wentylator nie chodzi to coś z elektryką - do sprawdzenia bezpiecznik 30 A (żółty) w skrzynce bezpieczników.i na bank to jest to bo już tyle
Jeżeli chodzi o mostkowanie przewodów to nie obawiaj się, nic nie spalisz.
ok, narazie wilekie dzięki mam ogromna, wielka nadzieje,ze to bedzie to co chłopaki mowicie zaraz biegne sprawdzic, jeszcze dzis napisze co i jak.
[ Dodano: 30 Sty 2008 18:43 ]
byłem sprawdziłem silnik wentylatora działa tak jak mowiliście na 2 biegach
[ Dodano: 30 Sty 2008 19:54 ]
chciałem jeszcze dziś kupić ten termowyłącznik ale już było zamknięte , kupiłem jedynie "kontakt" do czyszczenia styków elektrycznych, chce poczyścić wszystko , podobno dobry środek
[ Dodano: 30 Sty 2008 18:43 ]
byłem sprawdziłem silnik wentylatora działa tak jak mowiliście na 2 biegach
[ Dodano: 30 Sty 2008 19:54 ]
chciałem jeszcze dziś kupić ten termowyłącznik ale już było zamknięte , kupiłem jedynie "kontakt" do czyszczenia styków elektrycznych, chce poczyścić wszystko , podobno dobry środek
GOLF MK2 VR6 PORSCHE EDITION