MK3 na postoju szybko rosnie temperatura
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt:
MK3 na postoju szybko rosnie temperatura
witam nie wiem czemu bardzo szybko rosnie mi temp.płynu chłodzączego silnika gdy auto jest w ruchu np. miasto , czy na trasie wszystko jest ok ale wystarczy ze na chwile stane to szybko rosnie temp. i włącza sie wentylator chłodnicy wymieniłem termostat jest dobry trzyma po na grzaniu 84 stopnie zapłon tez dobrze ustawiony nie wiem czego moze byc tego przyczyna .
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt:
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt:
moze i jest w tym racja dodam ze wczesniej tez ktos miał z tym problem w niemczech bo stary termostat był jeszcze dodadkowo przewiercony zeby sie chyba nie grzał ja sam wymieniłem dwa bo wczesniejszy to prczekraczał mi prawie za 90 stopni jadac prędkoscią 100km/h i dmuchawa chodziła prawie na max na ciepłym a u mnie jest teraz wystarczy ze przyjade z trasy wysiade otworzyc garaz wsiadam i juz wentylator chodzi a nie powinno tak byc zwłaszcza ze mamy teraz pore zimowa
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie widze problemu, wszystko ok, mała dziurka w temostacie oryginalnym jest i ma być, większą ok 4 mm się robi w przypadku motażu grzałki na wężu płynu chłodzęcego.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt: