Golf 1.8 rp pracuje nierówno
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 1.8 rp pracuje nierówno
Witam wszystkich Mam taki problem. Silnik RP czasem pracuje dobrze a czasem nie równo spada z obrotów . Jak stoje dłuzszy czas w korku po pewnym czasie obroty spadają. Silnik tak jakby palił na 3 cylindry,brak mocy . próbowałem odłączać czujnik temperaury to samo ,odłączyłem sąde to samo . Wymieniłem świece na nowe ,kopułke ,palec rozdzielacza, kable. Czasem pracuje poprawnie ,a czasem nie. Jeszcze jedno, kiedy spada z obrotow pojawia sie czarny dym . Może ktoś moze mi pomóc. Bardzo prosze i pozdrawiam.
najprawdopodobniej sonda siada. odlaczanie nic ci nie da bo jak jest na wykonczeniu to komp przechodzi w tryb awaryjny i nie uwzglednia sondy i nie bedzie czuc roznicy jak ja odlaczysz. jedz na sprawdzenie sondy. ecu wzbogaca mieszanke paliwowo powietrzna jesli sonda nie pracuje i dlatego moze kopcic na czarno.
Dzęki za porade .Tylko dziwi mnie to że po odłączeniu sondy pracuje dalej nieróno . Wydaje mi sie ze powinien pracować równo . Komp ustala wieksza dawke moze dymić ale powinien mieć stałe wolne obroty. A co ciekawe czasem pracuje ok . Moze pada pompa paliwa lub sie zatyka.A moze cewka jak sie nagrzeje to dostaje przebicie . Kiedy pracował nierówno odłączyłem czujnik temp niebieski i nic ,sonde i nic .Prosze o pomoc. Pozdrawiam Golfiarzy i wierze że coś wymyślicie.
najpierw zalatw sprawe sondy zebys mial pewnosc ze jest w 100%sprawnaelektro pisze:Dzęki za porade .Tylko dziwi mnie to że po odłączeniu sondy pracuje dalej nieróno . Wydaje mi sie ze powinien pracować równo . Komp ustala wieksza dawke moze dymić ale powinien mieć stałe wolne obroty. A co ciekawe czasem pracuje ok . Moze pada pompa paliwa lub sie zatyka.A moze cewka jak sie nagrzeje to dostaje przebicie . Kiedy pracował nierówno odłączyłem czujnik temp niebieski i nic ,sonde i nic .Prosze o pomoc. Pozdrawiam Golfiarzy i wierze że coś wymyślicie.
Witam .Dzięki za pomoc .Dziś rozebrałem pompe paliwa która jest koło baku .Wyczyśćiłem miałem nadzieje że moze że ona jest przytkana złożyłem i dalej tosamo.Samochód po osiągnięćiu temperatury jeśli pracuje na biegu jałowym to przerywa obroty spadają i zaczyna dymić na czarno .Odłanczam sonde obroty sie podnoszą . Jak myślićie to chyba sonda padła?Doradzcie jaką kupić i gdzie? Pozdro dla wszystkich .Fajnie że są ludzie którzy doradzą i pomogą !!
[ Dodano: Pon Sie 29, 2005 22:29 ]
Cześć dziś wymieniłem sonde mieliśćie racje sonda padła.Super ze jest takie forum i tacy koledzy którzy zawsze doradzą. Dzieki pozdrawiam.
[ Dodano: Pon Sie 29, 2005 22:29 ]
Cześć dziś wymieniłem sonde mieliśćie racje sonda padła.Super ze jest takie forum i tacy koledzy którzy zawsze doradzą. Dzieki pozdrawiam.