Po bardzo lekkiej stluczce pytanie..

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Po bardzo lekkiej stluczce pytanie..

Post autor: grax » pn sty 28, 2008 20:50

Witam. Mam pytanko

Wczoraj mialem lekka stluczke na swiatlach uderzylem w tyl auta przedemna. Uderzenie bylo lekkie. Troche zderzak mi wgniotlo. I mam pytanko. Teraz czuje jak odpalam silnik jakby troszeczje innaczej chodzil. Tak na niskich obrotach bardziej czuje jakby kierownica mi sie trzesla. Bardziej czuje wstrzasy niz przed tym uderzeniem. Co to moze byc ? Moglo cos sie przez to rozregulowac? Kontrolki nie pokazuja mi nic, ze brak oleju w silniku itp, a ten silnik tak troszke dziwniej chodzi. Co to moze byc?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sty 28, 2008 21:12

grax pisze:Co to moze byc?
wygięła sie w tył metalowe wzmocnienie za zderzakiem. Do niego mocowana jest poduszka przednia silnika, teraz ma on naprężenia. Trzeba zdjąć zderzak, odkręcić tą belke i wyprostować lub kupić nową (koło stówki). Potem na nowo przykręcić poduszkę silnika.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » pn sty 28, 2008 21:14

Paweł Marek pisze:
grax pisze:Co to moze byc?
wygięła sie w tył metalowe wzmocnienie za zderzakiem. Do niego mocowana jest poduszka przednia silnika, teraz ma on naprężenia. Trzeba zdjąć zderzak, odkręcić tą belke i wyprostować lub kupić nową (koło stówki). Potem na nowo przykręcić poduszkę silnika.
i jak przykrece poduszke silnika poprawnie do nowej belki bedzie ok smigalo?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sty 28, 2008 21:25

jasne, oczywiście trzeba wsio obejrzeć, ta belka jest przykręcona do podłużnic, trzeba oblukać co się skrzywiło, ale na 99% wystarczy ja nazad odgiąć w przód, z tym ze to porządny kawał metalu, jeśli nie masz narzedzi podjedź z tym do blacharza.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

grax
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grax » pn sty 28, 2008 21:28

Paweł Marek pisze:jasne, oczywiście trzeba wsio obejrzeć, ta belka jest przykręcona do podłużnic, trzeba oblukać co się skrzywiło, ale na 99% wystarczy ja nazad odgiąć w przód, z tym ze to porządny kawał metalu, jeśli nie masz narzedzi podjedź z tym do blacharza.
wiem , wlasnie na jutro jestem umowiony na rano :) to sie wszystko zrobi..dzieki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”