[mkII-turbina, numer części]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkII-turbina, numer części]
witaycie, mam zamocowaną u mnie trubafke o numerze części 3068787. czy ktoś mógłby mi więcej powiedzieć t niej ?? jakie max ciśnienie, gdzie się reguluje...co kto wie:)
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
A to jest seryjna?Wiesz sam jezdze na takim silniku i nie mam bladego pojecia jaki numer ma moja turbina...i mysle ze tak samo ma wiekszosc uzytkownikow forum...
Z tego co pamietam w mk2 td byly w sumie montowane 3 typy turbin- najslabsza w 1V, mocniejsza w JR i jeszcze jakims, a w RA i SB byla z zupelnie innym systemem chlodzenia.
Jezeli turbina jest seryjna lub jest zamiennikiem seryjnej to dane o niej znajdziesz w ksiazce serwisowej- do sciagniecia z forum.
Z tego co pamietam w mk2 td byly w sumie montowane 3 typy turbin- najslabsza w 1V, mocniejsza w JR i jeszcze jakims, a w RA i SB byla z zupelnie innym systemem chlodzenia.
Jezeli turbina jest seryjna lub jest zamiennikiem seryjnej to dane o niej znajdziesz w ksiazce serwisowej- do sciagniecia z forum.
właśnie o to chodzi że napewno nie jest seryjna...jest to jakiś garet, podobno z silnika 1,9, ale sterowana jest albo mechaniczne albo na stałe ustawiona, bo podciśnienia nie ma.no i coś mi w niej nie pasi, bo zaczyna ładnie pomagać dopiero ponad 3 tyś obrotów, a to stanowczo za późno
a dziś widziałem serie gtd i turbawke miał zdecydowanie inną, mniejszą bym powiedział

viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
hmm...no to moze bedziesz musial w jakiejs ETCE poszukac...ja sie wogole dziwie ze tak bez problemu wieksza turbina tam dala sie zainstalowac...
jeszcze jedna sprawa z tymi obrotami- zalezy co nazywasz "ladnie pomagac" bo u mnie jest tak (w seryjnym gtd) ze przy 2200 zaczyna dzialac bo ja slychac ale dopiero gdzies przy 2800-2900 czuje sie kopa...wiec okolo 3000 tysiecy to prawie jak w seryjnym.
jeszcze jedna sprawa z tymi obrotami- zalezy co nazywasz "ladnie pomagac" bo u mnie jest tak (w seryjnym gtd) ze przy 2200 zaczyna dzialac bo ja slychac ale dopiero gdzies przy 2800-2900 czuje sie kopa...wiec okolo 3000 tysiecy to prawie jak w seryjnym.