możliwe że sprzęgło się samo naprawiło???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

przemas1983
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

możliwe że sprzęgło się samo naprawiło???

Post autor: przemas1983 » sob sty 26, 2008 22:25

hej własnie chciałem założyć ten temat bo cos dziwnego sie dzieje w moim golfie!!! sprzęgło na poczatku chodziło jak chciało. zapaliłem rano samochód mozna było bieg wrzucic i jechal normalnie raz było tak ze wyłaczyłem silnik i ponownie właczyłem i juz nie mozna było wrzucic. ostatnim razem jak chciałem jechac sprzegło jakby sie kleiło do silnika i ledwo co biegi wrzucałem,zostawiłem go w przegladzie koles podszedł na drugi dzien i rano właczył bez problemu i jezdził jakby nigdy nic. teraz jezdze pare dni i narazie chodzi, tylko boje sie ze jak pojade w trase i zacznie szwankowac to bede miał zonka. Co to moze być. ogólnie zadnych wycieku niema oleju itp jak ktos jest mechanikiem to moze napisac co moze sie dziać????

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » sob sty 26, 2008 22:27

Pewnie linka z samoregulatorem świrowała...

przemas1983
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

..

Post autor: przemas1983 » ndz sty 27, 2008 10:41

a tego nie brałem pod uwage zobacze....... dzieki!!!!

kley

Post autor: kley » ndz sty 27, 2008 22:39

Miałem to samo, do tego sprzeglo raz bralo wyzej, raz niżej, samoregulator linki sie powoli kończył...

Niestety zepsulo mi sie to 30km od domu... Na szczescie jest na to doraźny sposob... jak sprzeglo wpadnie Ci w podloge, a linka pozostanie cała, to trzeba zacisnąć opaskę metalową (skręcaną) na pancerz linki w samoregulatorze... (pod gumową harmonijką jest sprężyna, trzeba ją odciągnąć i przy samym plastiku zalozyc opaske). Potrzebny czas, to 10 min... Jeżdżę tak już od lipca i sprzeglo chodzi idealnie :)

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » ndz sty 27, 2008 22:57

nie wiem jak jest u Ciebie ale jest jeszcze opcja sprzegla sterowanego hydraulicznie, wtedy moze byc np. cos z pompa. Jednak jak masz linke z samoregulatorem to pewnie bedzie to co koledzy wyzej pisali

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”