ciche granie :/ dlaczego tak sie dzieje ?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Cookiemonster, no wlasnei we wzmaku są 2 bezpieczniki 25 A wsadzone .. na rear narazie nie mam nic :p jeszcze sie nie dorobiłem suba, narazie szukam wiec muysle ze zaniedlugo powinien się pojawić ... a co do ustawien to przełącznik mam chyba na tym środkowym a xcoverem sie nie bawilem chyba w ogole :p jutro to obejrze .. a słuchaj moze ja zaduzo wymagam od tych głośnikow ?? hmm nie wiem jak one grać powinny bo nie znam nikogo kto posiada takowe zamontowane pod wzmakiem wiec zabardzi nie mam porownanie, mam tylko porownanie z kumpla sprzetem, choc wiem ze ma z wyzszej polki, ale mysle ze te power bassy to serio cos lepiej powinny łupac
Czy ten zestaw twojego kolegi jest "wyższej klasy" ,to tak do końca nie wiem ,bo te JL w USA pewnie kosztuję "skromnie" ,tylko u nas przekraczają 500zł ,bo ..........no właśnie to legalnie (tak sądzę ) sprowadzony sprzęt i trzeba zadbać o gwarancję ,cło,podatki,zus........itd. ,czyli cena skacze prawie dwukrotnie (pi razy drzwi ) . Te PB na początku kosztowały 579zł .........,a dopiero od niedawna kosztują 370 .Tak więc jak nie porównasz 2 systemów głośników ,na tym samym sprzęcie i tym samym aucie ,to nie możesz pisać ten "lepszy" ,a ten "gorszy" sugerując się tylko cenami detalicznymi ,ba nawet przy spełnionych wyżej napisanych warunkach porównawczych (auto,sprzęt) ,to jeszcze zawsze pozostaje najważniejszy element ..........gust brzmieniowy .....nie przewidywalny i nie sprawdzalny .....subiektywny .
powalla, hmm czyli wychodzi na to ze dalem za duzo gain .... (chyba) moze jak dam mniej to przy koncu nie bedzie się nic działo, tylko jeszcze taki problem jest ze .. kable od głośników mają po okolo 4m wiec moze to byc przycznyną ze głośniki ciszej graja przy ustawieniu regulatora głośności na okolo 15 ? i dlatego trzeba regulator dawac na 35 zeby głośniej grały, albo podkręcic gain, tylko ze wtedy chyba się głośniki "żyłują"
-
- Gadatliwa bestia
4m o fi 2,5mm2 ?
...bo jak mniej to sprawa jasna, daj w radiu max Value i podkręcaj Gain we wzmaku do osiągnięcia zniekształceń.
p.s. z 16-stek masz osiągnąć dobrą średnice a nie bass ,co nie powinno stanowić problemu dla kanału 130W!
p.s. ja myślałem że będziemy na etapie "dominujący tweet nad wooferami"
...bo jak mniej to sprawa jasna, daj w radiu max Value i podkręcaj Gain we wzmaku do osiągnięcia zniekształceń.
p.s. z 16-stek masz osiągnąć dobrą średnice a nie bass ,co nie powinno stanowić problemu dla kanału 130W!
p.s. ja myślałem że będziemy na etapie "dominujący tweet nad wooferami"
Kłamca z dwumetrowymnosem !