ksenony

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
felicjator
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

ksenony

Post autor: felicjator » pt sty 25, 2008 09:48

Zamontowałem ksenony rok temu, natomiast od kilku dni jedna lampa świeci ale i jednocześnie błyska (co pewnie niemiłosiernie wkurza jadących przede mną i z naprzeciwka). Nie wiem czy to jakieś przebicia w instalacji (mam podejrzenie co do jednego złącza, czy też żarówka pada? A może to coś innego?

auta kwitnące wiśnią

valerio
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: valerio » pt sty 25, 2008 11:56

czy barwa światła też się zmieniła?

valerio

Awatar użytkownika
ringel
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: ringel » pt sty 25, 2008 12:06

U mnie sie tak dzialo, jak napiecie akumulatora spadlo ponizej 10.5V(jakos tak), raz zostawilem włączone lampy na wyl silniku. Błyskaly mi jak stroboskop. Powod- niskie napiecie. Przetwornica dziala na pewnym zakresie napiecia. U mnie tak bylo. Podejrzewam, ze mozesz miec słaby styk na polączeniach, a moze juz przekaźnik wola papa i ma duzy spadek napiecia. Sprawdz jakie masz napiecie zasilacjące przetwornice

Awatar użytkownika
felicjator
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: felicjator » pt sty 25, 2008 13:02

valerio pisze:czy barwa światła też się zmieniła
Nie zmieniła się. Świeci normalnie ale dodatkowo prawa lampa błyska
ringel pisze:U mnie sie tak dzialo, jak napiecie akumulatora spadlo ponizej 10.5V(jakos tak), raz zostawilem włączone lampy na wyl silniku. Błyskaly mi jak stroboskop. Powod- niskie napiecie. Przetwornica dziala na pewnym zakresie napiecia. U mnie tak bylo. Podejrzewam, ze mozesz miec słaby styk na polączeniach, a moze juz przekaźnik wola papa i ma duzy spadek napiecia. Sprawdz jakie masz napiecie zasilacjące przetwornice
Ale gdyby tak było jak piszesz to nie błyskały by mi oba światła???

auta kwitnące wiśnią

Awatar użytkownika
kwitecki
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: kwitecki » pt sty 25, 2008 15:53

felicjator pisze:nie błyskały by mi oba światła???
Nie koniecznie, ja u siebie tez mam xenony i jak wymienialem lampy z przodu z serii na Angel Eyes'y to kilkukrotnie sprawdzalem czy wszystko dziala przed ostatecznym skreceniem wszystkiego do kupy i za ktoryms razem zalaczam swiatla jedna lampa odpalila a druga chwile pomrygala jak strobol i gasla i juz sobie pomyslalalem ze tracilem zarnik i lipa . Co sie okazalo to wlasnie napiecie juz mniejsze na aku bylo i tak sie dzialo. Odpalilem silnik i po chwili paliy sie juz normalnie.

Mój golfik:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=18947&postdays=0&postorder=asc&start=1140&sid=3125aafe34a6e4ea9a51c6a94b07628e

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”