Jak zbadać sonde w 1.8RP?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak zbadać sonde w 1.8RP?
Witam. Niewie ktoś jak zbadać sonde lambda ? Podobno mierzy się napięcie ,ale jakie stałe? Jaka wartość napięcia? Czytałem że powinna wynośić około 1v .Prosze o pomoc .Pozdrawiam wszystkich GOLFIARZY !
Ostatnio zmieniony wt sie 16, 2005 19:41 przez elektro, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
powinno sie cyklicznie zmieniac od zera do 1 V z czestotliwoscia okolo 3 zmian na sekunde na podwyzszonych stalych obrotach
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tak jak mowia kody nie zawsze wykaza ze sonda zaczyna szwankowac. co do przyrzadu to jesli ma sie dobry multimetr i jest sie w miare obeznanym z elektronika to mozna test wykonac miernikiem cyfrowym mozna tez wykonac samemu prosty przyrzad do testu sondy lambda (najprostszy 5 do 12 diod) koszt wykonania takiego sprzetu nie przekracza 15 zlotych a nie wiem czy gdzies na forum juz schematu nie ma. w razie czego moge zamiescic schemacik
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Dzięki Evolution. Chodzi ci pewnie o linijke diodową z dzielnikiem napięcia. Gdzieś otym czytałem na forum . Moze masz racje koszt niewielki ,a przyda sie takie coś do testu wrazie czego .Moge jechać na komputer ale to kosztuje ,a pewnośći i tak nie będe miał bo nie takie to proste pomierzyć jak sie wydawło.Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sonda moze przeklamywac na plus czyli pokazywac bogatsza mieszanke niz jest w rzeczywistosci.... ale w cale nie musi w wiekszosci przypadkow jest ok
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- voodoo
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam ...
Co do tego schematu testera sondy lambda, znalazłem coś takiego:http://www.ekoalma.pop.pl/modules.php?n ... aux&did=10
Looknij sobie tam, jest schemacik i opis.
Co do tego schematu testera sondy lambda, znalazłem coś takiego:http://www.ekoalma.pop.pl/modules.php?n ... aux&did=10
Looknij sobie tam, jest schemacik i opis.
PozdraVWiam
.:: VooDoo ::.
Piotrek
.:: VooDoo ::.
Piotrek