czarny dym RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czarny dym RP
Witam wszystkich . Mam Golfa2 silnik RP 1.8 ostatnio wybrałem sie na wakacje na Słowacje. Jak dojechałem na miejsce zgasiłem silnik. Postał całą noc, rano jak zapaliłem samochód strasznie dymił . Dym był czarny samochód, nie pracował równo, obroty spadały do 200, brak mocy . Kiedy docisnąłem gaz auto dymiło jeszcze bardziej. Jak przejechałem pare km przestawał dymić ale pracował nie równo . Wróciłem do domu samochód rano zapalił i nie dymił . Kolega mówił mi ze to wina uszczelniaczy zaworowych, dziwi mnie tylko to, ze wtedy brałby olej a nie bierze . Prosze o pomoc i rade
Czarne to mało powiedziane .Pełno sadzy było na elektrodach . Bęzyna by takiej sadzy nie zostawiła . Jak można zbadać cewke ?Może ma zwarcie i napiecie spada ?
[ Dodano: Pon Wrz 05, 2005 23:28 ]
Wkońcu doszłem padła sonda lambda. Kupiłem nową założyłem i jest ok . Silnik pracuje równo ,ciszej załważyłem że pali dużo mniej .Dziwi mnie tylko że zmieniła sie temperatura pracy silnika . W tym roku wentylator włączył mi sie tylko pare razy .Ale jak zmieniłem sonde to wentylator częśćiej pracuje .
[ Dodano: Pon Wrz 05, 2005 23:28 ]
Wkońcu doszłem padła sonda lambda. Kupiłem nową założyłem i jest ok . Silnik pracuje równo ,ciszej załważyłem że pali dużo mniej .Dziwi mnie tylko że zmieniła sie temperatura pracy silnika . W tym roku wentylator włączył mi sie tylko pare razy .Ale jak zmieniłem sonde to wentylator częśćiej pracuje .