Gaz do wielopunkta, skąd kolektor
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gaz do wielopunkta, skąd kolektor
Hej. Kupiłem sobie golfa z 1.4 96' i okazało sie że ma silnik na wtrysku wielopunktowym. Chciałem założyć mu gaz, ale trzeba do niego zakładać gaz sekwencyjny, a to z kolei kosztuje 3tys a mi sie nie usmiecha tyle wywalać. Ma ktoś kontakt do firmy co robi kolektory metalowe albo coś w tym stylu żeby było taniej? Byłbym bardzo wdzięczny.
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Też miałem niedawno taki dylemat i koledzy z forum mi doradzili.
Mianowicie kolektor jak już wyżej było napisane kosztuje około 600 zeta , dobra instalacja gazowa około 1800 zeta co daje 2400.
Czyli przekalkuluj sobie czy warto, jest to różnica 600 pln, a w sekwencyjnym będzie ci palił mniej i lepiej chodził.
Mianowicie kolektor jak już wyżej było napisane kosztuje około 600 zeta , dobra instalacja gazowa około 1800 zeta co daje 2400.
Czyli przekalkuluj sobie czy warto, jest to różnica 600 pln, a w sekwencyjnym będzie ci palił mniej i lepiej chodził.
Black
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Dokładnie tak. Dziś byłem pytać gazowników o instalację do nowej renówki mojej ciotki. Sekwencyjny wtrysk kosztuje 3200zł. Dobra, druga generacja kosztuje 1700 + 600 kolektor + jeszcze coś tam ze względu na drugą sondę lambda itp. Różnica będzie w granicach 700zł a będzie Ci samochód palił tyle co benzyny, mocy nie stracisz a jedynie 4 % z maksymalnego momentu obrotowego. Znaczy się nie poczujesz różnicy. Zwróci Ci się bardzo szybko. Ja bym się nie zastanawiał i zakładał sekwencję. Do swojego też chciałem ale mam jednopunktowy wtrysk.
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)