Brak ogrzewania w kabinie!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak ogrzewania w kabinie!
Witam ! Mam pytanie gdyż nie mam ogrzewania w kabinie swojej Jetty! Wymieniłem termostat na nowy i nic nawet temp. silnika jest znacznie wyższa niż powinna! Wentylator sie włącza ale na krótko! Kiedyś wlałem jakiś specyfik do czyszczenia układu chłodzenia i ogrzewanie działało , lecz gdy go spuściłem i zalałem płynem przestało działać! W czym jest problem? Pozdrawiam
Jetta - naprawa po spaleniu!
virilitas pisze:Czyli trzeba wyciągnąć! i przeczyścić!? Rozumiem że całą deskę rozdzielczą trzeba odkręcić!
nie trzeba dechy zdejmowac. W faq jest poradaa jak to zrobic
[ Dodano: 23 Sty 2008 12:26 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129364 prosze bardzo
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
zamiast wyciągać to pierw odłącz od nagrzewnicy węże i podłącz jeden wpustowy, drugi wypustowy (puść go w dół, aby po silniku się nie lało). Tym, wpustowym zapodaj wodę z jakimś specyfikiem coś jak "kret" do zlewów i pod ciśnieniem przepłukać nagrzewnicę, lub podłączyć z jednej strony szlauf i wtedy pod ciśnieniem, powinno pomóc takie przepchanie nagrzewnicy.
Ja bym zrobił tak:
węże podłączone do nagrzewnicy wyciągnąłbym do góry, nalał do nagrzewnicy wody z jakimś specyfkiem, potrzymał tą wodę z jeden dzień w nagrzewnicy, potem bym ją spuścił i później całą nagrzewnicę przepłukał szlaufem.
Ja bym zrobił tak:
węże podłączone do nagrzewnicy wyciągnąłbym do góry, nalał do nagrzewnicy wody z jakimś specyfkiem, potrzymał tą wodę z jeden dzień w nagrzewnicy, potem bym ją spuścił i później całą nagrzewnicę przepłukał szlaufem.
no sposób znany i stosowany ale jest ryzyko że nagrzewnica puści i będzie ciekłoprezesso pisze:Ja bym zrobił tak:
ja płukałem samą wodą żeby nie narobić sobie problemów
Ostatnio zmieniony śr sty 23, 2008 15:04 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.