czy to normalne ? ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomkaro
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

czy to normalne ? ?

Post autor: tomkaro » wt sty 22, 2008 22:14

panowie wczoraj zatkałem klapke powietrza ciepłe zimne we filtrze powietrza zatkałem na ciepłe czyli tylko bedzie brał zimne... zrobiłem tak bo dosc duzo pisaliscie o tym na forum (chodzi mi tez o spalanie gazu bo mam duze..) dzisiaj rano wchodze odpalam chodzi elegancko wyjechałem z mojego podwórka na ulice i nic wiecej.. przyjezdzam z roboty wsiadam w golfine i nie chce odpalic ..... :( tak przez 15 min.. nawet aku mi padł wziołem na hol dopiero odpalił... dopiero jak sie nagrzał i chwile pochodził było cacy... co o tym sadzicie ? ?

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » wt sty 22, 2008 22:18

klapka powinna chodzić ciepłe/zimne, nie dopuszczalne jest aby ją blokować, blokują ją gaziarze wkrętami czy innymi tam dziwactwami gaziarze aby ustawione było na ciepłe, aby silnik nie gasł. Ja odblokowałem i nie mam problemu z odpalaniem.
Poczytaj dział LPG.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt sty 22, 2008 22:18

Jeśli klapka nada się porusza jak powinna to zamknęła dopływ zimnego powietrza, a dopływ ciepłego zatkałeś sam. Jeśli tak zrobiłeś jak piszę to się nie dziw bo bez powietrza silnik nie zedziała, nie ma szans. Nie wiem jak to zatkałeś ale skoro zatkałeś to klapkę musisz unieruchomić tak, żeby dopływ zimnego był otwarty

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

tomkaro
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomkaro » wt sty 22, 2008 22:23

tylko ja zablokowałem na ciepłe - tak by brało zimne ... zimne powietrze było wlot otwarty...

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt sty 22, 2008 22:30

no to nie widzę związku jednego z drugim

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

tomkaro
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomkaro » wt sty 22, 2008 22:31

dodoam ze klapka mi nie chodzi mam urwany drucik na którym sie trzymie ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”