Witam
Mam mały problem, mianowicie przy odpalaniu samochodu zapala mi sie kontrolka oleju na zolto i miga 5 razy, po czym gasnie. Stan oleju OK, podpiolem wiec pod kompa (vag) pokazalo blad:
00534 - Engine Oil Temperature Sensor (G8)
30-00 - Open or Short to B+
Teraz pytanie zasadnicze czy jest to czujnik, ktory mam wkrecony w miske olejowa od spodu czy to ten przy filtrze?? Auto to MK4 rok 2000, 115KM silnik AJM. Dodam, ze w sklepie z czesciami nie potrafili mi dokladnie okreslic co to za czujnik.
Pozdr.
K.D.
Czujnik temp. oleju... (kod błędu: 00534)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Okazalo sie, ze biorac numer z etki ktory mi dales czujnik nie pasuje w ogole nie ma tam na niego miejsca, jest tylko czujnik cisnienia oleju i zadnego innego, wiec dochodze do wniosku, ze czujnik poziomu i temperatury to jednosc i zanjduje sie pod miska, a swiadczyl by o tym fakt ze od czujki z pod misy wychodza 3 kable.
Pozdr.
Pozdr.
Tylko PD, zadnych traktorow ;-)
- krzys-jeruzal
- Użytkownik

- Kontakt:
Kiedys robiłem w serwisie skody ale krótko i w silnikach na pompo wtryskach było cos takiego w misie co badało stan oleju podejzewam temperature i to urzadonko podpowiadało kiedy wymienic olej bo niektózy przyjezdzali po 8000km na wymiane a niektózy nawet po 17000.to moze tym warto sie zainteresowac.jak bede wiedział jak okładnie to sie nazywa to dam znac.