dziwny zapach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
papaj
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

dziwny zapach

Post autor: papaj » wt sty 22, 2008 12:54

witam mam taki problem, mianowicie jak odpale auto i jade, 10 minut czy nawet 2 godziny to jest wszystko ok, ale jak tylko auto zostanie zgaszone na 5 minut to po ponownym odpaleniu z nawiewu wydobywa sie dziwny zapach, (znajomi mowia ze zajezdza octem) wydobywa sie on tylko gdy wieje cieple powietrze, co to może być? miał ktos cos podobnego? prosze o pomoc

http://www.audi80.pl/coupe-moja-niunia-z-mini-pakietem-z-s-ki-vt32366.htm#343165

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » wt sty 22, 2008 12:57

a nie zauważyłeś wycieku płynu chłodniczego?? może nagrzewnica ci puszcza?

Obrazek

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » wt sty 22, 2008 12:58

papaj, nagrzewnica jest brudna,moze tez płyn sie saczyc i stad ten zapach , u kumpla w pasku tak było wlasnie, jak na zimnym to nic nie czuc, jak na ciepłe to taki wlasnie dziwny zapaszek sie wydobywal , przez kilka minut a pozniej juz znowu spokoj, wymienilismy chłodniczke ,bo i tak słabo grzala. Wystarczylo nalac goracej wody do tej starej i juz mozna było poczuc ten swąd, miedzy blaszkami brud, kurz,grzyby , no i moze opary płynu to wszystko robi swoje.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
papaj
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: papaj » wt sty 22, 2008 13:02

no właśnie do środka płyn mi nie cieknie, nagrzewnica jest pod deską rozdzielczą, wiec jakby ciekła do do środka? też przypuszczam ze coś z nią bedzie nie tak, coż jak przyjdzie czas na swap deski z mk3 to sie tym chyba dopiero bede zajmował

http://www.audi80.pl/coupe-moja-niunia-z-mini-pakietem-z-s-ki-vt32366.htm#343165

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » wt sty 22, 2008 13:14

papaj pisze:jest pod deską rozdzielczą, wiec jakby ciekła do do środka?
teraz mysle o grzybach :D , powiem Ci tylko tyle ze po wymianie nagrzewnicy w pasku , w zime jezdzilismy w krotkim rekawku, grzala jak oszalala, szybko sie nagrzewał i nie smierdzialo :)

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » wt sty 22, 2008 13:14

ja w mk2 kiedyś też tak miałem wyciek był na tyle mały że tylko śmierdziało a dywaniki były suche, by oglądnąć nagrzewnice należy wyciągnąć z tego co pamiętam tylko środkowy panel więc w sumie nie dużo roboty a może pomoże :bigok:

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”