Montaż ksenonowych świateł mijania.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
zllew
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: zllew » ndz sty 20, 2008 21:25

Czy taki zestaw jak ty kupiłeś sprawdzi sie w mojej furce czy może powinienem poszukać czegoś innego, jeżeli tak to czego?? :) Pozdr

<ZeRkNiJ>
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1783458#1783458

Awatar użytkownika
MaxsteRR
Czarna chmura
Czarna chmura

Post autor: MaxsteRR » ndz sty 20, 2008 21:31

Najlepiej znaleźć właśnie taki zestaw z oryginalnych lamp jak ten mój lub ten który przedstawił autor tego tematu :) Masz pewnośc że linia światłocienia jest prawidłowa.
Trzeba tylko kombinować z zamocowaniem tego wszystkiego :) A nie wiem jak zbudowane są i ile jest miejsca w lampach MK IV

Obrazek

Awatar użytkownika
zllew
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: zllew » ndz sty 20, 2008 21:37

A co na taki mix nasza kochana policja?? :P

<ZeRkNiJ>
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1783458#1783458

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz sty 20, 2008 21:57

zllew pisze:A co na taki mix nasza kochana policja
brak samopoziomowania i spryskiwaczy czyli dowodzik leci.

Awatar użytkownika
MaxsteRR
Czarna chmura
Czarna chmura

Post autor: MaxsteRR » ndz sty 20, 2008 22:03

piotr2 pisze:
zllew pisze:A co na taki mix nasza kochana policja
brak samopoziomowania i spryskiwaczy czyli dowodzik leci.
Spryskiwacze to ja już prawie mam :hmm:

Gorzej z samopoziomowaniem :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz sty 20, 2008 22:07

MaxsteRR pisze:Spryskiwacze to ja już prawie mam
ja sobie przykleje na zderzaku koncowki.a samopoziomowanie powiem ze mam.a samopoziomowanie niewiem czy jest w stanie sprawdzic policjant.tego niewidac tak chop siup

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » ndz sty 20, 2008 22:35

Z policja i przepisami to jest tak. Nigdzie nie jest napisane ze auto ktore doposaza sie w ksenony musi miec uklad spryskiwania i samopoziomowanie. Po pierwsze dowod leci za to ze ksenony zaklada sie do lampy w ktorej orginalnie byly zarowki halogenowe. Ale tylko wowczas gdy nie potrafimy na miejscu przywrocic orginalnego stanu, wtedy dostajemy tylko mandat. Pozatym jest kwestia ubezpieczen OC. Nawet jesli ktos spowoduje kolizje i teoretycznie powinniscie dostac odszkodowanie to moze wystapic sytuacja ze rzeczoznawca napisze w protokole po ogledzinach waszego auta "wykryto przeróbki niezgodne z homologacja pojazdu" i wtedy pomachacie odszkodowaniu papa bo wina zostanie przerzucona na was bo wasze auto nie mialo uprawnien do poruszania sie po drogach publicznych. Wiec podstawa tu jest orginalna lampa ktora ma homologacje na palnik. Co do spryskiwaczy to wg mnie powinno sie je montowac poniewaz zabrudzone szklo bardzo rozprasza swiatlo i powoduje razenie jadacych z naprzeciwka. Jakby ktos mial jeszcze jakies watpliwosci to pytac. Nie pisze tego po to zeby zniechecac ale po to zebyscie mieli swiadomosc co moze was spotkac ze strony organow roznego typu rodzaju.

Piotr2 ladnie ci to swieci. Porob i opublikuj wiecej zdjec jak to montowales i jak to wyglada na aucie.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz sty 20, 2008 22:38

KamilW, chyba do MaxsteRR, to mialo byc? :)

Awatar użytkownika
TheBiSHoP
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: TheBiSHoP » ndz sty 20, 2008 22:59

Można kupić uniwersalny zestaw Helli do samopoziomowania. nr 8XX 008 614-011 w intercarsie znalazłem go jakiś czas temu za około 600 PLN. zawiera czujniki , sterownik, i dwa silniki krokowe do regulacji. wtedy gdy mamy założone soczewki (orginalne pod xenon a nie przerobione z H3, H7 itp.) i spryskiwacze mamy prawie legalny zestaw. Prawie gdyż samo szkło reflektora powinno być homologowane do lamp wyładowczych.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Kulon
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Kulon » wt sty 22, 2008 16:16

Gorzej z samopoziomowaniem
Panowie z tego co ja wiem, to samopoziomowanie jest obowiązkowe tylko w momencie gdy nie masz żadnej innej regulacji lamp, a z reguły w każdym samochodzie już teraz jest regulowanie góra-dół lampy i to spełnia taką samą funkcję

fakt spryskiwaczy nie da się ominąć, ale czy "misiaki" zwracją tak na to uwagę ?

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt sty 22, 2008 16:16 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.

Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » wt sty 22, 2008 19:49

Ja gdzies czytalem ze musi byc uklad regulacji, ale moze to byc np. elektryczna regulacja z wnetrza pojazdu tak jak jest w wiekszosci samochodow teraz i w wiekoszosci np. mk3 juz bylo. spryskiwacze powinny byc bo to widac i jak sie trafi policjant ktory bedzie szukal czego zeby sie przyczepic to juz bedzie mial pretekst a regulacji i tak nie widac.
A teraz moje pytanie sa jakies lampy do mk3 homologowane do ksenonu mysle tu o zamiennikach typu in-pro albo cos takiego we w miare przystepnej cenie. pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”