Po wstępnych oględzinach zabrałem się do roboty. W krótkim czasie doprowadziłem autko do takiego stanu jak poniżej ściągając brewki i ten dziwaczny grill. Mała modyfikacja, a od razu inne auto.

Trzeba było także to i owo zakupić, aby pozbyć się pozostałych modyfikacji po poprzednim właścicielu. Tak więc doszła: nowa klapa, nowy zderzak, nowa wykładzina bagażnika, okablowanie do audio, peszle do instalacji i takie tam. Auto zostało rozebrane wewnątrz do dalszych modyfikacji. Korzystając z tego, że jest rozebrane położyłem nowe okablowanie do audio i pozbyłem się koło 40 metrów zbędnego okablowania z auta. Wpadł mi też ciekawy pomysł na montaż CB-Radia o czym trochę niżej.

Jako że obecne felgi w aucie wydawały mi się za duże (7x17) kupiłem sobie Schmidty VN Line Revolution (9x16) jednak te mi się też za duże wydawały, więc szybko je sprzedałem i nabyłem Modern Line (8x15), a do kompleciku dokupiłem nowiutki gwincik. Autko odstawiłem do blacharza i zająłem się dalszym zbieraniem zabawek.

Ciąg dalszy zakupów zatytułowany: Nowe Szkiełka. Udało mi się także nabyć brakująca pokrywę silnika. Przy okazji zderzaczki przeszły też mały tune.

A ten pomysł urodził się w mojej głowie przypadkiem. CB-BOX
Więcej o nim tu: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1693052#1693052

Szpiegowskie foto z prac blacharskich:

Prac blacharskich ciąg dalszy:

Przygotowania pod lakierowanie

Pierwsze zdjęcia po lakierowaniu

Finał