jak dokręcić antenkę ? (ogonek z tyłu)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Artur
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

jak dokręcić antenkę ? (ogonek z tyłu)

Post autor: Artur » śr sie 03, 2005 20:15

Heja,

Koleś co robił mi polerkę nie dokręcił a ja zauważyłęm dopiero jak woskowałem auto
normalnie sie rusza i jak odciągnę to jest tak z 1,5 mm luzu między blachą i tą uszczelką

antenka orginał VW w golfie 3, ta na dachu z tyłu

Jak najłatwiej to dokręcić ? chyba będę musia zdejmować posufitkę, można jakoś dojść do tej antenki z tyłu żeby nie zdejmować całej posdsufitki

czy mi przez tą szczeline nie napada do środka deszcz, bo na razie jeżdziłem w ostrym deszczu i such, ale nie chciałbym żeby zrobiła mi sie plama na podsufitce

z góry dzięki za pomoc
Arczi

[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 7:34 pm ]
Koledzy

podpowiedzcie jak jest z tą antenką co pisze wyżej
sprawa może jest błacha ale nie wiem jak siędo tego zabrać

pozdrowionka i pogodnego wieczory życze :kufel: :kufel: :kufel:
Artur

Arczi

Awatar użytkownika
deSpool
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: deSpool » czw sie 11, 2005 15:53

Zdejmij tylny plastik pod sufitem (chyba 4,5 zatrzaskow ) i 2 tylne slupki plastikowe (na waskiej prostej pod dachem maja 3 zatrzaski)... odczep je oczywiscie po odkreceniu raczek. Potem powinno sie dac lekko wyginajac podsufitke na srodku wysunac ja spod tych plastikow. UWaga by nie przegiac z gieciem podsufitki - to kruchliwy material :) Moze jakos wcisniesz klucz i dasz rade dokrecic. Jednak proponuje jak podejdziesz najpierw odkrecic i uszczelnic czyms, jakims smarem/silkonem... potem skrecic.

Powiino dac rade ...ostatnio zdjemowalem podsufitke naprawiajac szyber i instalujac wlasnie tylna antene - maielm caly zjdety, ale z obserwacji wyszlo, ze mozna do anteny sie dostac bez zdejmowania calego.

k631
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: k631 » czw sie 11, 2005 17:50

Poszukaj nie tak dawno na forum było z pięknymi fotkami.

Awatar użytkownika
VWjowiec
..::Golf Black Club::..
..::Golf Black Club::..
Kontakt:

Post autor: VWjowiec » czw sie 11, 2005 18:13

jest jeden sposób bez zdejmowania podsufitki
wystarczy złapać za czubek mocowania anteny mocno pociagnąć do góry i krecić w prawo nim, temat sprawdzony i udany pomyslnie ;)

powodzenia

Awatar użytkownika
Artur
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Artur » czw sie 11, 2005 20:20

Dzięki za odpowiedzi :)
Zabrałem się za zdejmowanie podsufitki ale utknąłem przy zdejmowaniu tylnych plastików :(
Jakbym te plastiki zdjął to podsufitke możnabybyło na tyle odgiąć że bym mogł podejść do tej nakrętki od antenki kluczem.

mam wersje 3d. zdjąłem plastiki ze słupków, listwe z tyłu, odkręciłem rączki, oderwałem listwe tą połączoną z plastikiem słupka tylnego. Za cholere nie moge oderwać tych plastików słupków tylnych (te jasne)

Na FAQ-u wcale nie jest to tak dokładnie opisane ;)

Pomóżcie bo jezdze na pół rozebranym golfem :)
pozdrowionka
Artur

Arczi

k631
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: k631 » pt sie 12, 2005 08:17

VWjowiec pisze:jest jeden sposób bez zdejmowania podsufitki
wystarczy złapać za czubek mocowania anteny mocno pociagnąć do góry i krecić w prawo nim, temat sprawdzony i udany pomyslnie ;)

p
owodzenia

kolego jak tak tak będziesz kręcił to po kilku obrotach ukręcisz kabel antenowy.

Awatar użytkownika
deSpool
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: deSpool » pt sie 12, 2005 13:16

Artur pisze:Dzięki za odpowiedzi :)
mam wersje 3d. zdjąłem plastiki ze słupków, listwe z tyłu, odkręciłem rączki, oderwałem listwe tą połączoną z plastikiem słupka tylnego. Za cholere nie moge oderwać tych plastików słupków tylnych (te jasne)
Nie zdejmuj w calosci tych tylnych plastikow. Wystarczy odczepic z 3zatrzaskow i odgiac... probuj :) Podsufitke zdjemuje sie bez calkowitego zdejmowania 2tylnych jasnych plastikow.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”