Jak wymontowac walek rozrzadu ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
aphex
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: aphex » czw sie 11, 2005 15:20

no wlasnie teraz po twojej wypowiedzi zajzalem jak zidentyfikowac walek czy jest on z silnika aam czy abs ktory wlasnie posiadam i okazuje sie ze jest to z AAM czy byl to dobry zakup facet ktory to sprzedawal zapytal sie mnie ile mam koni po odpowiedzi odpowiedzial ze bedzie sie nadawal :( ????? !@!!!!

Vw Golf III 1.8 GL ABS

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » czw sie 11, 2005 18:57

AAM ma 75 KM, ABS 90. Są to bardzo podobne silniki, ale fazy rozrządu mają raczej inne (AAM jest osłabiony przy tej samej pojemności, i to chyba m.in. przez zmianę faz rozrządu - skrócony czas otwarcia lub skok zaworów, jakoś przy tej samej pojemności musieli osiągnąć spadek mocy), wydaje mi się że wałek jest inny, postaram sie sprawdzić w etce (mam w domu, a piszę z pracy, więc napiszę dopiero jutro) czy do ABS i AAM jest ten sam numer części (wałek). Jeżeli nie, to raczej nie podejdzie. Nawet jak dałoby się go wcisnąć (jeżeli ABS ma podparcie też w 4 punktach, bo jak w 5-ciu (90-konne motory mają raczej w pięciu), to mowy nie ma żeby pasował, bo ten "brakujący" czop na wałkach od AAM nie jest nawet obrabiany), to fazy rozrządu nie zgrają się z mapą zapłonu i wtrysku w kompie, i może z tego wyjść kaszanka.

Awatar użytkownika
aphex
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: aphex » czw sie 11, 2005 22:16

bylbym wdzieczny

[ Dodano: Sob Sie 13, 2005 1:23 am ]
to jak nie ma osoby ktora by mi doradzila czy zabierac sie do wymiany czy nie ma sensu poniewaz moze nie wejsc czy poprstu straci na mocy i wogole pochszani siew motorku ?? dodam zdiecie z etki na temat tego walka nie bardzo kumam to wiec poradzcie walki maja 99% te same numery tylko koncowki sa inne

[ Dodano: Sob Sie 13, 2005 1:24 am ]
ups za duza rozdzielczosc

[ Dodano: Nie Sie 14, 2005 2:01 am ]
help!!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Vw Golf III 1.8 GL ABS

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”