Luz w kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Luz w kierownicy
Witam!!! Mam juz od dawna problem z luzem na kierownicy!! Kierownica ma wyrażny luz pionowy (na postoju gdy chwyce mocno kierownice to moge ja poruszac do góry i do dołu) i gdy jade po wyboistej drodze drga mi do góry i do dołu Luz ten stale mi sie powieksza!! Mechanik powiedzial mi ze luz ma jakies lozysko w przekladni kierowniczej i powiedzial zeby jezdzic dopuki doputu nie zacznie piszczec bo to droga impreza aby je wymienic Ale mnie ta usterka zaczyna strasznie denerwowac!! Dodam ze auto ma 162 tys km!!!Moze ktos z was miał podobny problem?????
luz kierownicy
witam poradz się lepiej innego mechanika w sprawie tego luzu a, najlepiej sprawdz sam pozdejmuj osłony i będziesz widział co tam się dzieje
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
A nie coś w stylu krzyżak kierownicy?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie sądzę aby mechanik był na tyle tępy ale może Ty masz zluzowaną dźwignię regulacji kierownicy? Spróbuj pociagnąć kierownicę do siebie, jeżeli da się to zrobić to musisz od spodu kierownicy a dokładnie pod nią docisnąć dźwignię z napisem "open" do kolumny kierownicy.
Choć nie wydaje mi się aby przyczyna była aż tak prozaiczna i przez nikogo nie zauważona.... ale kto wie....
Choć nie wydaje mi się aby przyczyna była aż tak prozaiczna i przez nikogo nie zauważona.... ale kto wie....