Gaśnie zaraz po odpaleniu....

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

karloss
Nowicjusz
Nowicjusz

Gaśnie zaraz po odpaleniu....

Post autor: karloss » czw sty 17, 2008 01:01

Witam,
Mój golf 3, benzyna, 1,8, 75KM z 93roku gaśnie zaraz po zapaleniu :(....
Dziś rano jeszcze wszystko było dobrze i z parkingu odpalił bez problemu, wyjechałem nim na chwile i zgasiłem. potem znów odpalił błyskawicznie, i zanim zdążyłem ruszyć zaczął się dławić i zgasł. Jak od razu ponowiłem próbę zapalenia, nie udało się. Odczekałem kilka minut, znów odpaliłem i i znów zaczął się dławić.
Kiedy zapaliłem, i od razu dodałem gazu, chodził jak rakieta i nie gasł :-)
Na wysokich obrotach utrzymałem go prawie minutę, ale jak puściłem gaz i obroty spadły znów zgasł.....
Paliwo oczywiście jest :-) i to chyba całkiem dobrej jakości, bo przejechałem już na nim ponad 200km i nie było problemów nawet przy dużym mrozie.....
Samochód zaraz po odpaleniu ok 3sek. pracuje idealnie, potem zaczyna sie dławić i w niespełna 10 gaśnie.

ktoś wie co to może być?

pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Kisiel
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: Kisiel » czw sty 17, 2008 01:16

czujnik Halla do sprawdzenia

[size=200][b][color=black][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=97453]Moja Czarna Perła[/url][/color][/b][/size] <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
[img]http://images31.fotosik.pl/48/6a443d0601dd6d22.jpg[/img]

karloss
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: karloss » czw sty 17, 2008 01:48

Kisiel pisze:czujnik Halla do sprawdzenia
A gdzie to jest i jak mogę to sprawdzić (o ile jest w ogóle szansa że zrobię to sam)??

Awatar użytkownika
zodiak
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: zodiak » czw sty 17, 2008 07:42

Czujnik Halla jest w aparacie zapłonowym. Sprawdza się go (banalnie) dowolnym woltomierzem z zakresem obejmującym 12V. Do środkowego z kabli wychodzących z aparatu podłączasz "ujemną" końcówkę miernika, dodatnią podłaczasz do plusa akumulatora. Przy włączonym zapłonie (i wyjętym przewodzie WN żeby auto czasem nie zaskoczyło!) obracasz po woli wałem silnika (np. kluczem na rozrządzie) patrzysz na miernik czy na przemian pojawia się ( w przybliżeniu)napięcie zasilania i wartość bliska zeru. Maksymalnie 2 minuty Ci to zajmie ;)
Ostatnio zmieniony czw sty 17, 2008 07:44 przez zodiak, łącznie zmieniany 1 raz.

Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”