Witam podlaczylem pod moje radio JVC sh909r wzmacniacz XM-SD14X sony, do tego na przodzie mam zestaw hertz dsk165, i jak slucham glosniej muzyki tzn ok 30/50 to zauwazylem ze na wolnych obrotach jak stoje w rytm muzyki:) przygasja mi nieco switla, narazie pod wzmakiem mam sam przod, w przyszylm tygodniu dolaczy mds08, i boje sie ze moze byc gorzej... gdzie szukac przyczyny, jak temu zarazdzic, dodam ze do glosnikow mam kable 2,5mm a zasilanie wzmaka to dietz 20mm bezpiecznik dalem 30A bo przy tym wzmaku raczej wiecej nie potrzeba. Prosze o jakies rady co spr. itd
Z gory dziekuje pozdrawiam
Przygasajace switla:)))
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Gdzie jest podłączona masa od wzmakatommm86 pisze:Witam podlaczylem pod moje radio JVC sh909r wzmacniacz XM-SD14X sony, do tego na przodzie mam zestaw hertz dsk165, i jak slucham glosniej muzyki tzn ok 30/50 to zauwazylem ze na wolnych obrotach jak stoje w rytm muzyki:) przygasja mi nieco switla, narazie pod wzmakiem mam sam przod, w przyszylm tygodniu dolaczy mds08, i boje sie ze moze byc gorzej... gdzie szukac przyczyny, jak temu zarazdzic, dodam ze do glosnikow mam kable 2,5mm a zasilanie wzmaka to dietz 20mm bezpiecznik dalem 30A bo przy tym wzmaku raczej wiecej nie potrzeba. Prosze o jakies rady co spr. itd
Z gory dziekuje pozdrawiam
Prawdopodobnie do budy.
Jeśli tak to przy masie od akumulatora do budy musisz dać rówolegle kabel taki jaki masz na minnusie do wzmacniacza.
Zakładam, że aku i altek sprawne.
sprawdz jaki masz napiecie na akumulatorze powinno byc (13.6+-14.6)jezeli ,moeksze lub ci skacze wina alternatora (reg. napiecia)spawdz napiecie bez wlaczonych odbiornikow (swiatem radia itp.) i sprawdz pod pelnym obciazeniem .swiatla muza itp.ogrzewanie szyby.i zobacz jaki masz spadek napiecia
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)