Regulacja zaworów w MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Jasio_Zawodnik
- Mały gagatek
- Kontakt:
Regulacja zaworów w MK2
Ten Golf jest rozpuszczony do końca, przepalam go raz w tygodniu i z każdym włożeniem kluczyka do stacyjki staje sie coraz bardziej markotny!! a więc do rzeczy w zeszły pt postanowiłem dać mojej księżniczce pochłonić kilka metrów (dosłownie metrów) nie włączyłem radia żeby posłucha pięknej pracy mojego 1.3i , po wyjechaniu z garażu zalała mnie krew, silnik jak by miał katar pss pss pss pss, najprawdopodobniej są to zawory, jaki jest mniej wiecej koszt regulacji zaworów??[/b]
Ostatnio zmieniony pn sty 14, 2008 13:34 przez Jasio_Zawodnik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Regulacja zawór w mk 2 odbywa się hydraulicznie , czyli nie podlega regulacji.
Regulacja zawór w mk 2 odbywa się hydraulicznie , czyli nie podlega regulacji.
Ostatnio zmieniony pn sty 14, 2008 11:43 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
cos mi sie wydaje ze w starszych MK2 mozna bylo regulowac luz zaworowy
chyba nawet w moim EVku z 85roku mozna
chyba nawet w moim EVku z 85roku mozna
Ostatnio zmieniony wt sty 15, 2008 14:54 przez Alec, łącznie zmieniany 1 raz.
zawory hydrauliczne zaczęto stosowac od o9 85 roku , więc jest możliwe że masz jeszcze regulacje na płytkach
[ Dodano: 15 Sty 2008 13:50 ]
luz zaworów na gorącym silniku ssący 0,15 do 0,20 wydechowy 0,25 do 0,30 , a na zimnym silniku ssący 0,10 do 0,15 , wydechowy 0,20 do 0,25
oczywiście silnik 1,3
luz zaworów na gorącym silniku ssący 0,15 do 0,20 wydechowy 0,25 do 0,30 , a na zimnym silniku ssący 0,10 do 0,15 , wydechowy 0,20 do 0,25
oczywiście silnik 1,3
Trochę odkopię temat. Hałasuje mi rozrząd. Zastanawiam się nad regulacją luzu. Samochód mam z 84 roku więc powinien być jeszcze regulowany podkładkami. Niestety silnik był zmieniany i nie wiem na jaki rocznik.
Więc pierwsza sprawa jak sprawdzić z którego roku jest silnik?
Druga: jak wyciąga się i jak montuje podkładki regulacyjne luz zaworowy?
Ile one mnej więcej kosztują. Mam szczelinomierze więc mógłbym to zrobić sam. Robiłem już to w innych samochodach jednak nie za pomoca podkładek a śrub.
Ile wynoszą luzy dla silnika EZ?
Więc pierwsza sprawa jak sprawdzić z którego roku jest silnik?
Druga: jak wyciąga się i jak montuje podkładki regulacyjne luz zaworowy?
Ile one mnej więcej kosztują. Mam szczelinomierze więc mógłbym to zrobić sam. Robiłem już to w innych samochodach jednak nie za pomoca podkładek a śrub.
Ile wynoszą luzy dla silnika EZ?