Witam!!!
To tak mam silnik 1,6 turbo GTD (bez intercoolera). A prosze o pomoc w takiej sprawie.
Chce załozyc do niego:
Intercooler ( nie ten pod maska tylko za zdezakiem)
Wydech : strumienica Michela naddzwiekowa i koncowy tłumnik Ultera.
I jak cos to wieksza turbinke.
Wtryski juz wymieniłem na "wieksze" (doradzili mi takie w sklepie i inni orginalne z BOSHA)
I mam pytanie czy opłaca sie inwestowac w ten silnik nie jest on "goniony" jestem pierwszym włascicielem jak wymieniałem wtryski cisnienie miał 31-32 na kazdym.
I jestem Ciekaw waszej opinni czy robic to co chce i czy sie opłaca czy raczej byscie mnie od tego odciagneli??? I co powiecie o tym silniku ja jestem z niego zadowolony ale czy opłaca sie w nim cos zmieniac czy nie warto. Za porady z gory THX
Pozdrawiam MiChI
Poradzcie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jakie masz te wtryski zalorzone , cisnienie masz super wiec nie bedzie problemow , intercooler jak najbardzie mozna zamontowac z 1,9 TDI wystarczy w zupelnosci , Strumiennica odradzam ,nic nie da w dieslu , ale tlumik moze byc , a i jescze jedno jak masz wieksze wtryski to cisnienie na sekcjach podkrec bo bedzie slabo rozpylal , turbinka - nie wiem , czy dawac inna , orginalna na regulacje w zaworze podcisnieniowym wiec mozesz ja troszke podkrecic, i bedzie ok
Witam !!!
Wtryski orginalnie były takie (tak na nich pisze):
DN 0 SD 273
A kupiłem tez z bosch (podobno wieksze) i pisze na nich:
DN 0 SD 293
To sa tylko koncowki podobno tak sie robi.
Mogłby mi pan powiedziec jak zrobic z tym zaworem upustowym. I z ta papa paliwa.
I jaki by pan tłumnik polecił. Prosze o dalsze wskazowki.
Pozdrawiam MiChI
Wtryski orginalnie były takie (tak na nich pisze):
DN 0 SD 273
A kupiłem tez z bosch (podobno wieksze) i pisze na nich:
DN 0 SD 293
To sa tylko koncowki podobno tak sie robi.
Mogłby mi pan powiedziec jak zrobic z tym zaworem upustowym. I z ta papa paliwa.
I jaki by pan tłumnik polecił. Prosze o dalsze wskazowki.
Pozdrawiam MiChI
- Golf GTi
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Spoko stary nie mow mi przez "per Pan" , tylko przez ty , to masz pewnie z 1,9D zalorzone te koncowki, teraz niech ktos ci dawke na pompie podkreci tam masz 3 sruby 2 od obrotow i 1 od dawki, w zaworze opustowym jest sruba w miechu podcisnienia i nia wlasnie ustawiasz cisnienie doladowania , najlepiej jakbys se cisnienie zmierzyl na orginale ile ci Turbo pomuje , a pozniej podnosil cos tam to cisnienie , w kazdym badz razie niech ci ktos pomorze kto sie zna , a tlunik Hmm ... zalerzy ile masz kasy , Ulter 2x70 fajnie dziala