[MK3] adaptacja kierownicy z mk4
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[MK3] adaptacja kierownicy z mk4
Witam. przeszukałem forum w celu znalezienia informacji na temat możliwości zamiany kierownicy seryjnej z mk3 na kierownice pochodzącą z nowszych VW .. np. mk4 ew. passat ... Czy moglibyście napisać czy takie coś wogóle jest możliwe ? lub podać jakieś linki do takiej informacji ... Dzieki.
Jeśli nie założysz też taśmy, zwijacza od poduszki powietrznej to nie będziesz miał klaksonu i nie będą odbijały kierunki.
Jeśli nie masz też regulacji wysokości kolumny kierowniczej, to także będziesz miał ją bardzo wysoko.
Przerabiałem już kilka lat temu i odpuściłem sobie:
Do tego dochodzi przestrzeń przy stacyjce, normalny kluczyk się zmieści, scyzoryk natomiast już nie wejdzie.
Jeśli nie masz też regulacji wysokości kolumny kierowniczej, to także będziesz miał ją bardzo wysoko.
Przerabiałem już kilka lat temu i odpuściłem sobie:
Do tego dochodzi przestrzeń przy stacyjce, normalny kluczyk się zmieści, scyzoryk natomiast już nie wejdzie.
Jestem w trakcie właśnie kompletowania deski z MK4 juz mam ja tylko jeszcze potrzebuje panel taki co jest w miejscu gdzie jest radio i regulacja nawiewu . Mam pytanie czy jak założe deske z mk4 i kiere z mk4 trójramienną to czy tez będzie ona tak odstawać ?
PS Może ktoś wie czy manetki z mk4 pasują do mk3 ?
Pozdrawiam
PS Może ktoś wie czy manetki z mk4 pasują do mk3 ?
Pozdrawiam
Gofer i wszystko jasne :-)