pytanie o odmę
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja_Sha_Taan to zrób fotke odmy i pokaż jak wygląda ta otulina wokół niej, ciekawi mnie to .Ja_Sha_Taan pisze:Hola, hola Słuchajcie ja nie posiadam żadnego podgrzewania odmy i żadnego problemu z jej zamarzaniem nigdy nie miałem, jedyne co różni nasze odmy od siebie to to że wokół mojej odmy jest coś jakby gąbczasto-gumowa otoczka, nie wiem jak to nazwac, ale to w zupełności wystarcza by ochroni ją przez zimnem. Jeśli ktoś chce to moge porobic fotki i może skorzystacie z tego.
erza
U ciebie powinno być podobnie czerwone to odswtojnik a niebieskie to odma
U ciebie powinno być podobnie czerwone to odswtojnik a niebieskie to odma
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pn sty 07, 2008 15:37 przez COLIN16, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam,
Zalozyli mi dopiero wczoraj ta grzalke na odme, a wlasciwie to sie zamawia cala odme juz z grzalka (przypomnę koszt 154zł w serwisie VW). Troche się zdziwiłem, ale w nowej odmie jest mniej wiecej na srodku jakby miejsce na podlaczenie takiej cienkiej rurki. U mnie nie bylo co tam podpiac, nie wiem moze zamowili do troche innego silnika ta odme albo juz tylko takie sa, cholera ich wie, zatkali mi to po prostu i generalnie powinno byc ok bo to sluzy tylko do odpowietrzania. Wymiary i generalnie konstrukcja byla taka sama jak oryginalna odma. Grzalka na tej nowej odmie wyglada tak ze mniej wiecej w polowie jest takie naciecie i wychodzi z tego wtyczka, pociagneli instalacje chyba bezposrednio z akumulatora i po prostu podlaczyli. Przy okazji wyciagali mi odstojnik bo mialem caly zapchany i zawilgocony, wyczyscili ile sie dalo (co najlepsze policzyli sobie za to 80zl). Poki co mrozow brak, czekam z niecierpliwoscia na nie, zeby zobaczyc czy grzalka cos daje;).
Koszt operacji:
grzalka 154zł
podlaczenie (w tym pociagniecie elektryki) + wyczyszczenie i osuszenie odstojnika 240zl.
Zalozyli mi dopiero wczoraj ta grzalke na odme, a wlasciwie to sie zamawia cala odme juz z grzalka (przypomnę koszt 154zł w serwisie VW). Troche się zdziwiłem, ale w nowej odmie jest mniej wiecej na srodku jakby miejsce na podlaczenie takiej cienkiej rurki. U mnie nie bylo co tam podpiac, nie wiem moze zamowili do troche innego silnika ta odme albo juz tylko takie sa, cholera ich wie, zatkali mi to po prostu i generalnie powinno byc ok bo to sluzy tylko do odpowietrzania. Wymiary i generalnie konstrukcja byla taka sama jak oryginalna odma. Grzalka na tej nowej odmie wyglada tak ze mniej wiecej w polowie jest takie naciecie i wychodzi z tego wtyczka, pociagneli instalacje chyba bezposrednio z akumulatora i po prostu podlaczyli. Przy okazji wyciagali mi odstojnik bo mialem caly zapchany i zawilgocony, wyczyscili ile sie dalo (co najlepsze policzyli sobie za to 80zl). Poki co mrozow brak, czekam z niecierpliwoscia na nie, zeby zobaczyc czy grzalka cos daje;).
Koszt operacji:
grzalka 154zł
podlaczenie (w tym pociagniecie elektryki) + wyczyszczenie i osuszenie odstojnika 240zl.
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Nie powinno być jeszcze przekaźnika lub termostatu/jakiegoś automatu by grzałka nie pracowała non-stop????????????? i napewno powinien być jeszcze sygnał spod kluczyka kiedy jest silnik włączony a nawet automat który by uruchamiał grzałkę tylko podczas mrozów!!!!!!
szkoda że foty nie zrobiłeś
szkoda że foty nie zrobiłeś
Ostatnio zmieniony ndz sty 13, 2008 15:03 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.