Witam wszystkich chcialem sie poradzic w sprawie podlaczenia sondy w moim golfie.Jak to jest z tymi kolorami -czytalem troche na forum bo nie powiem jest troche tego ale jakos ja zauwazylem ze mam troche inaczej podlaczona swoja sande...Ostatnio wymienialem reduktorek do gazu i gazownicy powiedzieli mi ze mam walnieta sonde wiec zajrzalem pierwsze co do kostki moze cos nie styka..ale wszystko ok .przewody i kostka nie zasniedziala.Zaniepokoilo mnie to ze we wtyczce sondy i we wiazce samochodu nie zgadzaja sie kolory przewodow!!!Zapewne poprzedni wlasciciel wymienial sonde i nie patrzyl na kolory.Nie wiem teraz czy wymieniac sonde czy zamienic przewody??W sumie sonde i tak wymienie dla swietego spokoju tylko moze mi ktos poradzi czy dobrze mam tę podlaczona...A mianowicie:
Wiazka --Sonda
Zolty --Czarny
Bialy --Szary
Brazowy--Bialy
Bialy --Bialy
Wydaje mi sie ze to powinno byc inaczej ???Jezeli ktos sie zna na tym to poprosze o porade ..
Pozdrwiam
Sonda Lambda w 1.6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- woytasss_81
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
to jest typowe tak auto wychodzi z fabryki.pieko pisze:Zaniepokoilo mnie to ze we wtyczce sondy i we wiazce samochodu nie zgadzaja sie kolory przewodow!!!
Dwie ostatnie pary to grzanie.
Pierwsza para to masa, druga sygnał.
Podłączenie masz prawidłowe zgodne ze schematem
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek pisze:to jest typowe tak auto wychodzi z fabryki.pieko pisze:Zaniepokoilo mnie to ze we wtyczce sondy i we wiazce samochodu nie zgadzaja sie kolory przewodow!!!
Dwie ostatnie pary to grzanie.
Pierwsza para to masa, druga sygnał.
Podłączenie masz prawidłowe zgodne ze schematem
czyli spokojnie moge kupic sonde taka jak mam z dwoma bialymi ,szarym i czarnym wpiac kostke i powinno byc ok.??Nie zamieniac zadnych przewodow??
- Paweł Marek
- V.I.P.
na 90 procent tak ale kupując upewnij się jaki kolor jest od czego, bo nie wiem jaki to będzie producent. Każdy producent ma w necie stronkę z odpowiednimi schematami.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.