Wydech
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
krzysztof w
- Ma gadane

- Kontakt:
Wydech
Pytanie chciałbym skierować bardziej do kogoś kto ma lub wie coś na temat silnika PG czli G60. Chodzi mi o przerobienie wydechu. Konkretnie o zmiane ostatniego na jakiś przelot , usunięcie środkowego lub zmiana na przelot i strumienica zamiast kata. Jeśli fundusze pozwolą to jeszcze kolektor sportowy. Podobno w silnikach doładowanych wydech musi być ,,odetkany''. Czy te zmiany będą na lepsze czy na gorsze? Ktoś mi kiedyś to odradzał bo podobno popsuje osiągi. Ale prosze o pomoc fachowców. Z góry wielkie dzięki. 
jezeli chodzi o silnik doladowany to zrobienie przelotu powinno pomoc, nie wiem jak ze struminica, ale najlepiej chyba zrobic caly wolny wydech od kolektora do konca mysle ze taki 2.5" powinien byc ok. Ale wydech powinien byc wyliczony do silnika wtedy przyniesie najwieksze korzysci, przy doladowaniu nie pownno byc spadku mocy tak jak sie to moze dziac przy n/a. pozdrawiam