amory przód , pomocy!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
amory przód , pomocy!
witam , dzis wziełem sie za wymiane amorów z przodu i tylko szlak mnie trafił , jak odkrecic u góry mocowanie bo sruba kreci sie razem z ta miską i tak moge krecic pare dni a w drugim srube odkrece to nie moge odkrecic takiej dziwnej nakretki na dwie wypustki wale srubokretem w to i nic nie idzie? jakies porady, z góry dzieki
-
- Użytkownik
- Kontakt:
hmm dokladnie nie wiem jak jest w MK2, ale powiem jak na przykladzie MK4. gorne mocowanie odkrecisz przytryzmujac wpust w srodku tej sruby i obracajac kluczem nakretke.jak tego nie zrobisz to bedzie sie obracalo.wpust chyba 6lub 7. a ta druga nakretke to trzeba kombinowac, mozna mlotkiem i srubokretem albo zrobic samemu jakis klucz z rury.kiedys bylo to na forum
chętnie służe pomocą
- Paweł Marek
- V.I.P.
amor musisz zablokować od góry odpowiednim imbusem, ma otwór na to. Do tej sróby specjalny klucz albo dorabiany, ale zwykle jednak śróbokretem się da pomału
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
trzeba zablokowac imbusem tloczysko na gorze. Na gorze amora tam gdzie jest nakretka jest otwor na imbus. Wkladasz nasadowy i w niego imbusa a nasadowym krecisz za pomoca zabki. Mozesz tez zlapac jakims rolhakiem o kolko i wtedy odkrecisz nasadowym.
Ta nakretke co jest nizej odkreca sie za pomoca specjalnego klucza ktory ma takie 2 wypustki ale tez trzeba zablokowac imbusem zeby ci sie nie obkrecalo. Nie lap zadnymi narzedziami tloczyska bo je uszkodzisz i wyleci ciz amora olej
Ta nakretke co jest nizej odkreca sie za pomoca specjalnego klucza ktory ma takie 2 wypustki ale tez trzeba zablokowac imbusem zeby ci sie nie obkrecalo. Nie lap zadnymi narzedziami tloczyska bo je uszkodzisz i wyleci ciz amora olej
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Nom miałem te sama sytuacje.
Problem jest bo ten klucz imbusowy to żadko spotykany "okaz".
Ja to w końcu odkręciłem. Klucz sobie sam zrobiłem. Wziałęm kawałek drutu sześciokąt szlifierką ładnie obszlifowałe i odkręciłem. Dospawałem z tatą przedłużenie i poszło leciutko. Jeszcze mam gdzieś ta doróbke . Może gdzies taki dostawniesz ale ciężko będzie.
Nom miałem te sama sytuacje.
Problem jest bo ten klucz imbusowy to żadko spotykany "okaz".
Ja to w końcu odkręciłem. Klucz sobie sam zrobiłem. Wziałęm kawałek drutu sześciokąt szlifierką ładnie obszlifowałe i odkręciłem. Dospawałem z tatą przedłużenie i poszło leciutko. Jeszcze mam gdzieś ta doróbke . Może gdzies taki dostawniesz ale ciężko będzie.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related