problem z centralnym

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
plur
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

problem z centralnym

Post autor: plur » ndz lip 31, 2005 11:05

Podczas otwierania, drzwi otwierają sie i od razu zamykaja. Kolejnym problemem jest to iż gdy zamykam drzwi,to przednie drzwi od strony kierowcy zamykaja się tak jakby do połowy i przy mocniejszym szarpnięciu można je swobodnie otworzyć. Próbowalem otworzyć samochód kluczykiem, od strony kierowcy ale otwieraja sie tylko te drzwi. Pozostałe zostaja zamkniete. Co może być przyczyna??

mietek

Awatar użytkownika
miomio1
Cool Europe GL
Cool Europe GL
Kontakt:

Post autor: miomio1 » ndz lip 31, 2005 21:55

central masz elektryczny czy pneumatyk??

Awatar użytkownika
vorlog
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: vorlog » ndz lip 31, 2005 22:55

Zarówno flanel jak miomio1 zadają Ci pytania jak najbardziej na miejscu, ja również mam na myśli siłownik (master) po stronie kierowcy, o ile rzeczywiście masz zamek elektryczny.
V>

Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...

ms_tech

Post autor: ms_tech » ndz lip 31, 2005 23:15

A jesli pneumatyk to sprawdz sterownik w bagazniku po prawej stronie

Awatar użytkownika
plur
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: plur » sob sie 06, 2005 10:14

dobra zaczne inaczej. Ponoc nie ma pneumatyków w 3. A jeśli jest to po czym poznam? Powinna być pompa do pneumatyka?? Jeśli ktos ma fotki , schematy itp pomocne materialy to poproszę na majla plur@poczta.onet.pl Nie jestem pewiena ale chyba to bedzie elektryczny bo pneumatyki były montowane ale w starszych generacjach ale jak mówię nie jestem pewien.

[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:38 ]
właśnie zrobilem foto, czy to są sterowniki? no i tak wyglada cypel drzwi po zamknieciu- jest w połowie

[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:40 ]
a to drugi sterownik jak sie domyślam, czyli ma pneumatyka tak?

[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:41 ]
na zdjeciu widać cypel jest w takiej pozycji przy zamknietych drzwiach- wcisniety do połowy

[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:57 ]
ładnego mam gofra nie :D :pub: :okej: :kwiatek:
:satan: ale silnik slaby bo 1,9 tdi :satan: :helm: :bigok:

[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 11:00 ]
jeśl i ktos potrzebuje jakieś fotki częsci to służe aparatem, co prawda nie jest boski bo kupiony za 10 funtów w jakimś supermarkecie ale zawsze moge zrobic fotke co do silnika to 1,9 tdi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mietek

Awatar użytkownika
rzodkiew
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rzodkiew » sob sie 06, 2005 11:26

elektroniczne zamki zamykaja sie szybko a pneomatyk pomalu i slychac jak pompka dziala,
kumpel mial tak z swoim ze jak zamykal na pilota (zamek elektroniczny) to zaraz sie otwieral okazalo sie ze regulacja preta do zapadki zamykajacej byla popuszczona , final byl taki ze trzeba bylo tylko podregulowac i wszystko wrocilo do normy

Zyj kolorowo :)

Awatar użytkownika
plur
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: plur » sob sie 06, 2005 11:44

no bede kombinować w przyszłym tygodniu- urlop.
Jesli ktos ma do sprzedania lampy przednie do mk3 nie musi miec sliniczków ale ,zeby byly przystosowane do silniczkow to prosze o kontakt. Acha i zeby byly w 100 proc sprawne, i nie parowały :)

mietek

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Marihuana Man » sob sie 06, 2005 11:53

plur pisze:dobra zaczne inaczej. Ponoc nie ma pneumatyków w 3. A jeśli jest to po czym poznam? Powinna być pompa do pneumatyka?? Jeśli ktos ma fotki , schematy itp pomocne materialy to poproszę na majla plur@poczta.onet.pl Nie jestem pewiena ale chyba to bedzie elektryczny bo pneumatyki były montowane ale w starszych generacjach ale jak mówię nie jestem pewien.
Wszystkie fabrycznie zakładane centralne w mk3 są pneumatyczne. Chcesz sprawdzić, czy fabryczny zabacz w bagażniku za tylną prawą lampą czy nie siedzi tam pompka (w takim styropianowym zabezpieczeniu) lub sprawdz czy klapka wlewu paliwa jest też podłączona pod central (przy elektrycznym nie bedzie).
plur pisze: [ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:38 ]
właśnie zrobilem foto, czy to są sterowniki? no i tak wyglada cypel drzwi po zamknieciu- jest w połowie
To nie są sterowniki tylko napinacze pasów. Sterowniki siedzą głęboko w drzwiach... Masz problem z centranym pneumatykiem weź kogoś i sprawdz, czy pompa w bagażniku sie załącza przy kręceniu kluczem, jęśli tak to jest problem z doprowadzeniem powietrza, jeśli nie to jest problem z przesłaniem impulsu do pompki, albo jest spalona sama pompka. W jednym i drugim przypadku posprawdzaj przewody w przelotkach drzwiowych... Bo sie lubią tam łamać.

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » sob sie 06, 2005 11:53

Jak masz pneumatyczny centralny zamek to jak otworzysz bagaznik to po prawej stronie pod swiatlem masz taka skrzyneczke obudowaną gąbką.Jak jej nie masz to znaczy ze masz elektryczny-proste.to co pokazujesz na zdjeciach to sa tylne pasy bezpieczeństwa;)

Awatar użytkownika
miomio1
Cool Europe GL
Cool Europe GL
Kontakt:

Post autor: miomio1 » sob sie 06, 2005 19:46

tak jak pisza poprzednicy słychac ,pomkę słychać że jest pneumatyczna ,zobacz czy masz wlew paliwa zamykany na kluczyk , jak tak to nie masz pneumatyka ---chyba że ktoś to przerabiał

Awatar użytkownika
andrz3j
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: andrz3j » sob sie 06, 2005 20:01

pozatym przynajmniej u mnei tak jest ze jak mam zamkniete auto kluczykiem i np otwarte okno to ja próbuje wyciągnac "cyngiel":) od drzwi to od razu pompka sie włącza i ciagnie go w dół.. a reszte powiedziano tobie wyzej

Jeśli ktoś mnie wyprzedza tzn. że jedzie za szybko...

Awatar użytkownika
foxiu2k5
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: foxiu2k5 » sob sie 06, 2005 20:59

To duze pudlo przeciez ! Musisz zauwazyc ! Poza tym elektryczny zamyka "jednoczesnie" a pneumatyczny "w kolejnosci" ... z krótkimi odstepami czasu ... od razu slychac... poza tym to pompka ... slychac jak pracuje przez ok 1-2 sek. Otworz bagaznik, niech ktos uruchomi Ci centralny zamek ... a tu glowa w bagażnik i *#cenzura#* :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”