nakladki na nadkola, czym przymocowac najlepiej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
fck
Ma gadane
Ma gadane

nakladki na nadkola, czym przymocowac najlepiej

Post autor: fck » śr sty 09, 2008 16:04

prosze was o pomoc, wlasnie dogaduje sie z forumowiczem w sprawie kupna nakladek na blotniki, sa one orginalne. Jak juz je dostane to czym najlpeiej przymocowac, czyli jak one sa zamocowane jak wychodza na golfie z fabryki. Jakies srubki czy nity piszcie co wiecie
Ostatnio zmieniony śr sty 09, 2008 17:13 przez fck, łącznie zmieniany 1 raz.

Moja Sroczka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=421688

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » śr sty 09, 2008 16:18

nakladki i blotniki, nadloka posiadaja prostokatne otwory, ktore nakladaja sie na siebie. Mozesz to sobie przykrecic wretami, ale bedziesz wtedy musial posmarowac czmyms antykorozyjnym. Mozesz sobie rowniez zalatwic jakies spinki plastikowe. Odradzam przyklejania na silikon i inne podobne substancje, po jak raz przykleisz to pozniej nie zdejmiesz, aby nie pozostawic sladu na lakierze, albo odejdzie z lakierem.

Ja zalozylem sobie tylko na tylne nadkola, poniewaz mialy kilk ognisk korozji, wyszlifowalem do golej blachy, posmarowalem podkladem i na to jeszcze czarnego bitexu nalozylem i dopiero nakladki przykrecilem. Nie zamierzam ich zdejmowac, wiec moglem sobie pozwolic na takie chamskie zabezpieczenie przed rdza :chytry:

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » śr sty 09, 2008 17:11

fck ja swoje miałem zamontowane na wkręty, żadnego klejenia na klej do szyb itp. bo będziesz miał potem takie problemy jak pisze Mis

:-k ...

Awatar użytkownika
fck
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: fck » śr sty 09, 2008 18:14

nieno nawet mi takie cos przez mysl nie przeszlo, poprostu zastanawiam sie nad nitami, srubami zatrzaskami itp.

Moja Sroczka http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=421688

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » śr sty 09, 2008 18:21

fck nity też dobry pomysł tyle że trochę trudniej będzie przy demontażu

:-k ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”