Co to za rurka?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co to za rurka?
golf III GTI 115KM AGG
koledzy mam pytanie co to za rurka taka z twardego tworzywa sztucznego, cienka u mnie koloru zielonego idaca od kolektora wydechowego pod szyba, kolo komputera w strone lewego nadkola? niestety nie mam foto
koledzy mam pytanie co to za rurka taka z twardego tworzywa sztucznego, cienka u mnie koloru zielonego idaca od kolektora wydechowego pod szyba, kolo komputera w strone lewego nadkola? niestety nie mam foto
Ostatnio zmieniony wt sty 08, 2008 20:30 przez Itor, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
wiem o co ci chodzi ale to nie ten ta ruraka ma z metr dlugosci jest plastikowa i cieniutka, oczywiscie wszystko znajduje sie pod maskaprezesso pisze:czy to nie jest czasem przewód do kontroli spalin sondą lambda?
ja mam taki metalowy przewód wyprowadzony z kolektora wydechowego zakończony na końcu gumową zaślepką, ale nie wchodzi do kabiny, tylko zakończony jest zaraz za kolektorem wydechowym - tylko to mi przychodzi do głowy.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

żonka w GTI ma to samo (napisałeś że odchodzi od kolektora a to odchodzi od węża serwa dopiero on do kolektora) leci to do trójniczka za zbiorniczkiem wyrównawczym potem do zbiornika podciśnienia od klimy co jest w lewym błotniku, wpływa jakoś na ustawienie klapki którejś w zespole klimatyzacja - ogrzewanie pod deską. konkretnie to nie wiem, nie wgłębiałem się.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
aczy moge to zaslepic kolo kolektora i chwile pojezdzic?Paweł Marek pisze:żonka w GTI ma to samo (napisałeś że odchodzi od kolektora a to odchodzi od węża serwa dopiero on do kolektora) leci to do trójniczka za zbiorniczkiem wyrównawczym potem do zbiornika podciśnienia od klimy co jest w lewym błotniku, wpływa jakoś na ustawienie klapki którejś w zespole klimatyzacja - ogrzewanie pod deską. konkretnie to nie wiem, nie wgłębiałem się.
lapie mi gdzies lewe powietrze i nie wiem czy nie ta rurka (moze peknieta)?
- Paweł Marek
- V.I.P.

spoko możesz, najwyżej działanie klimy popsujesz na czas odłączenia. Ja w swoim Vento mam ten króciec zaślepiony przy weżu serwa, raz się tym bawiłem nie docisnąłem kapturka do końca, i juz wystarczyło żeby się hece z wolnymi robiły. Taki maleńki otworek.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no dokladnie wiem o ktory kapturek ci chodziPaweł Marek pisze:spoko możesz, najwyżej działanie klimy popsujesz na czas odłączenia. Ja w swoim Vento mam ten króciec zaślepiony przy weżu serwa, raz się tym bawiłem nie docisnąłem kapturka do końca, i juz wystarczyło żeby się hece z wolnymi robiły. Taki maleńki otworek.
a mozliwe zeby przy peknietej rurce kolektor - serwo dochodzilo do brania lewego powietrza?
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

jasne że tak , każda mała dziureczka w tej okolicy daje w kość. Ale jak małe to głównie na wolnych obrotach.Itor pisze:a mozliwe zeby przy peknietej rurce kolektor - serwo dochodzilo do brania lewego powietrza?