Niska/za niska temperatura cieczy chłodzącej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
U znajomego zauważyłem termometr do 200 stopni celcjusza Więc sprawdze sobie temperature cieczy chłodzącej I będzie wszytsko jasne A termostat mam orginał Tzn Jest wybity numer i logo koncernu VW
[ Dodano: 08 Sty 2008 17:06 ]
U znajomego zauważyłem termometr do 200 stopni celcjusza Więc sprawdze sobie temperature cieczy chłodzącej I będzie wszytsko jasne A termostat mam orginał Tzn Jest wybity numer i logo koncernu VW A co do umiejscowienia czujnika który wskazuje temp to kolega Lukas-182, mnie zaskoczył Wydawało mi się że owy czujnik znajduje się przewodzie cieczy chłodzącej z przodu silnika Bo z boku jest od świec żarowych
[ Dodano: 08 Sty 2008 17:06 ]
U znajomego zauważyłem termometr do 200 stopni celcjusza Więc sprawdze sobie temperature cieczy chłodzącej I będzie wszytsko jasne A termostat mam orginał Tzn Jest wybity numer i logo koncernu VW A co do umiejscowienia czujnika który wskazuje temp to kolega Lukas-182, mnie zaskoczył Wydawało mi się że owy czujnik znajduje się przewodzie cieczy chłodzącej z przodu silnika Bo z boku jest od świec żarowych
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Nom, są dwa czujniki, jeden od świec w bloku, a drugi od wskaźnika w chłodnicy. Dlatego jak termostat się nie otwiera wskazuje niska temperaturęralliart pisze:ukas-182, mnie zaskoczył Wydawało mi się że owy czujnik znajduje się przewodzie cieczy chłodzącej z przodu silnika Bo z boku jest od świec żarowych
Ostatnio zmieniony wt sty 08, 2008 21:08 przez Lukas-182, łącznie zmieniany 1 raz.
Załączam fotki książki do TD gdzie jest opisany układ chłodzenia Na pierwszym załączniku wyrażnie jest napisane że Czujnik miernika znajduje sie z przodu silnika A na drugim załączniku opisana jest chłodnica i wyłącznik/włącznik wentylatora I stąd moje zaskoczenie Przypominam że posiadam MK2 1,6 TD RALukas-182 pisze:Nom, są dwa czujniki, jeden od świec w bloku, a drugi od wskaźnika w chłodnicy. Dlatego jak termostat się nie otwiera wskazuje niska temperaturęralliart pisze:ukas-182, mnie zaskoczył Wydawało mi się że owy czujnik znajduje się przewodzie cieczy chłodzącej z przodu silnika Bo z boku jest od świec żarowych
Lukas-182, nie wiem czy termostat jest zepsuty ostatnio jkak sprawdzałem to dolny wąż jest ciepły Tak jak wspominałem jak w wodzie pojawiły sie małe pęcherzyki powietrza to termostat sie zaczął otwierać Dopuki nie załatwie termometra to nie będę wiedział co się dzieję z układem Ale nagrzewnica na pewno jest do wymiany
ja u siebie miałem podobny problem, niby wszystko sprawne a wskazówka dochodziła najwyżej do 1/4 skali. Ostatnio wskazówka nawet przestała opuszczać białe pole więc zdecydowałem się wymienić termostat. Nowy Wahler 87 st C (mam 1.6 D JP) całkowicie załatwił sprawę. Auto osiąga właściwą temperaturę (1/2 skali) już po 3-5 minutach, a z nawiewów leci gorące powietrze.