pisczacy wzmacniacz
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
pisczacy wzmacniacz
witam kupilem sobie nowiutki wzmacniacz firmy earth quake i podlaczylem go pod radio pioneer i teraz strasznie mi piszcy w glosnikach to je na tej zasadzie ze pisczy jak obroty im wyzsze tym piszczenie wyzsze o co tu chodzi wzmacniacz jest uszkodzony czy moze radio?
Pioneery mają czasami problem z przerwaną masą na wyjściach RCA i wtedy nie ma "ekranu". Spróbuj podłączyć kabelkiem korpus radia(masa) i zewnętrzną część gniazda RCA ( nie dotykaj tylko środkowej części gniazda ,TYLKO ZEWNĘTRZNĄ CZĘŚĆ ). Nie gwarantuję powodzenia ale dużo Pioneerów ma taki problem. Jeśli nie pomoże poczytaj http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... ab36c072ea
PS: jeśli nie wiesz jak te ww. połączenie zrobić ,to napisz ,spróbuję to inaczej opisać .
PS: jeśli nie wiesz jak te ww. połączenie zrobić ,to napisz ,spróbuję to inaczej opisać .
zrobilem tak jak piszez czyli polaczylem mase chinczy z obudowa radia bo bylo tak ze jak przelaczalem zglasnialem radio wydobywaly sie jakies dziwne dzwieki polaczenie pomoglo ale piszczenie na odpalonym silniku nie ustalo wogolepowalla pisze:Pioneery mają czasami problem z przerwaną masą na wyjściach RCA i wtedy nie ma "ekranu". Spróbuj podłączyć kabelkiem korpus radia(masa) i zewnętrzną część gniazda RCA ( nie dotykaj tylko środkowej części gniazda ,TYLKO ZEWNĘTRZNĄ CZĘŚĆ ). Nie gwarantuję powodzenia ale dużo Pioneerów ma taki problem. Jeśli nie pomoże poczytaj http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... ab36c072ea
dzieki za ten link bede musial troche poprobowac z przewodami
Najlepiej ciągnąć z akku w przeciwnym razie dzieją się takie cyrki czasami.
Możesz spróbować oczyścić miejsce styku dokładniej albo ewentualnie poszukać innego miejsca, ale najlepszym rozwiązaniem będzie pociągnąć z akku i tyle.
Pamiętaj tylko że kabel na masę musi być identycznej średnicy co przewód z +12 tyle że nie wstawiasz bezpiecznika na masowym.
Na początek sprawdź podłączając wzmacniacz bezpośrednio z akku o ile dasz radę jakoś to zrobić bez rozpruwania samochodu.
Możesz spróbować oczyścić miejsce styku dokładniej albo ewentualnie poszukać innego miejsca, ale najlepszym rozwiązaniem będzie pociągnąć z akku i tyle.
Pamiętaj tylko że kabel na masę musi być identycznej średnicy co przewód z +12 tyle że nie wstawiasz bezpiecznika na masowym.
Na początek sprawdź podłączając wzmacniacz bezpośrednio z akku o ile dasz radę jakoś to zrobić bez rozpruwania samochodu.
"Nie kłuć się z głupkiem bo ludzie mogą pomylić kto jest kto"
-
- Gadatliwa bestia
najdziwniejsze jest to ze do tej pory mialem pod wzmacniacz podpiety sam sub.i bylo dobrze.trzeba bedzie poprobowacmag2k3 pisze:Najlepiej ciągnąć z akku w przeciwnym razie dzieją się takie cyrki czasami.
[ Dodano: Pon Sty 07, 2008 10:08 am ]
szczotki mam w miare swieze wymienialem je z rok temu a pierwszy raz szczotki skonczyly mi sie po 3 latach mam drugi alternator zmienie go moze cos pomozeCookiemonster pisze:..a jak nic nie pomoże to trzeba sprawdzić szczotki na alternatorze.
- 1986bartek
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja mialem to samo zalożylem filt szymów i juz jest dobrze. Na allegro jest dużo ja mam coś takiego http://www.allegro.pl/item291736009_fil ... _8240.html
Fachowo to tylko rozkręcając radio, wszelkie bypassy na zewnątrz na pewno nie będzie można nazwać fachowymitomogolf2 pisze:Ja mam ten problem z Pioneerem 6800mp, ale zwarłem mase z obudowy ze stykiem cinchy i piski w głosnikach ucihły i moje pytanie czy da sie ta mase jakos fahowo zrobic zeby nie rozkrecac radia?moze ktos ma jakies fotki jak to zrobic?
Serwis Car Audio, Strojenie systemów aktywnych i pasywnych za pomocą systemu pomiarowego pod dane auto - info @PRIV