Remont silnika - pytania o koszty, itd
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja zakładałem juz dosyć dużo tych uszczelniaczy , sznurka nigdy nie wkładałem , przed ściskaniem sprężyn jak mam najpierw tłok na dole palne w trzonek młotkiem , i ładnie sie półpierścionki luzują , mam ściskacz i potem bardzo ładnie można je zdjąc , mi wystarcza samo podparcie tłokiem , zaden sie jeszcze nie uszkodzil
potwierdzam ... młotek ,gruby drut, kawalek kluczyka dorobic do przycisniecia sprezyny i peseta do włożenia zapinek + osoba do pomocy moze sie przydac.miś fazi pisze:ja zakładałem juz dosyć dużo tych uszczelniaczy , sznurka nigdy nie wkładałem , przed ściskaniem sprężyn jak mam najpierw tłok na dole palne w trzonek młotkiem , i ładnie sie półpierścionki luzują , mam ściskacz i potem bardzo ładnie można je zdjąc , mi wystarcza samo podparcie tłokiem , zaden sie jeszcze nie uszkodzil
zadnych sznurkow nie trzeba ustawia sie na puntach w skrzyni i robi sie 1-4 a potem 2-3 zawór .