Remont silnika - pytania o koszty, itd

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz sty 06, 2008 23:16

ja zakładałem juz dosyć dużo tych uszczelniaczy , sznurka nigdy nie wkładałem , przed ściskaniem sprężyn jak mam najpierw tłok na dole palne w trzonek młotkiem , i ładnie sie półpierścionki luzują , mam ściskacz i potem bardzo ładnie można je zdjąc , mi wystarcza samo podparcie tłokiem , zaden sie jeszcze nie uszkodzil

zoso8894
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: zoso8894 » ndz sty 06, 2008 23:26

miś fazi pisze:ja zakładałem juz dosyć dużo tych uszczelniaczy , sznurka nigdy nie wkładałem , przed ściskaniem sprężyn jak mam najpierw tłok na dole palne w trzonek młotkiem , i ładnie sie półpierścionki luzują , mam ściskacz i potem bardzo ładnie można je zdjąc , mi wystarcza samo podparcie tłokiem , zaden sie jeszcze nie uszkodzil
potwierdzam ... młotek ,gruby drut, kawalek kluczyka dorobic do przycisniecia sprezyny i peseta do włożenia zapinek + osoba do pomocy moze sie przydac.
zadnych sznurkow nie trzeba ustawia sie na puntach w skrzyni i robi sie 1-4 a potem 2-3 zawór .

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » pn sty 07, 2008 12:23

Dzisiaj jak dolewalem oleju to poczulem, ze korek wlewu oleju smierdzi benzyna, nie moze tak mocno, ale jednak. Czym to spowodowane?

www.SportCom.PL

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”