problem z odpaleniem .......
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
lukasz gti8v
- Nowicjusz

- Kontakt:
problem z odpaleniem .......
witam wszystkich mam pytanie czy to prawda ze w silnikach 2e czesto padały komputery?a druga zecz to czy jest mozliwe ze po wymianie komputera silnik niechce odpalic imobilajzer czy cos takiego?? prosze o porade???pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.

-
lukasz gti8v
- Nowicjusz

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

-
lukasz gti8v
- Nowicjusz

- Kontakt:
tzn zachowuje sie tak po remoncie silnika kiedys było ok
tak około 4 tys zaczyna brakowac mocy a przy 5 tys odcina i tak wogóle to nie jest tylko problem jak odpalam rano to starsznie zalewa go tzn przerywa koslawi i tak jest az sie niezagrzeje a jak odepne wtyczke od czujnika z chłodnicy to jest ok ale jak sie zagrzeje to nie odpala za chiny ludowe
a pozatym na liczniku pokazuje mi 48 litrów:))
tak około 4 tys zaczyna brakowac mocy a przy 5 tys odcina i tak wogóle to nie jest tylko problem jak odpalam rano to starsznie zalewa go tzn przerywa koslawi i tak jest az sie niezagrzeje a jak odepne wtyczke od czujnika z chłodnicy to jest ok ale jak sie zagrzeje to nie odpala za chiny ludowe
- Paweł Marek
- V.I.P.

wtyczkę z czujnika w chłodnicy???przecież to nijak się ma do pracy silnika, chyba że doszło do jakiegoś zwarcia w instalacji albo coś jest nieprawidłowo podłączone. Popróbuj jeszcze z przepływką. wyciąd jej wtyczkę, zapal i oceń czy jest jakaś różnica.
Potem wyciąg ją na zapalonym silniku. Powinien zgasnąć. Jeśli nie zgaśnie to chodzi od początku w trybie jakimś tam awaryjnym.
Potem wyciąg ją na zapalonym silniku. Powinien zgasnąć. Jeśli nie zgaśnie to chodzi od początku w trybie jakimś tam awaryjnym.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
lukasz gti8v
- Nowicjusz

- Kontakt:
podobno ma bo jest to jakos powiazane z komputerem (gadałem z mechanikiem)kiedys klikałem z gosciem co tez ma gti i miał taki sam problem powymienieł wszystko i pozostał mu tylko komp wiec go wymienił i kłopot zniknął.a to ze nie kreci sie na max moze byc cos z zapłonem albo rozrzad zle złozony bo jak stoje i przegazuje to kreci sie do oporu
- Paweł Marek
- V.I.P.

-
lukasz gti8v
- Nowicjusz

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

w zasadzie to jest sterownik dla aut z klimatyzacją, ale bywa montowany mimo że klimy brak (ja mamm np). Czarna skrzyneczka z dużym bezpiecznikiem na wierzchu, pod zbiorniczkiem płynu. Ma trochę podłączeń i tam może coś jest nie tak, pytam bo szukam możliwych przyczyn czemu się poprawai po wyjęciu wtyczki od czujnika w chłodnicy. Ten sterownik jest z nim w końcu połączony, podobnie jak wentylatory.lukasz gti8v pisze:a coz to sterownik wentylatorów
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.