linka sprzęgła

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pejo
Nowicjusz
Nowicjusz

linka sprzęgła

Post autor: pejo » śr sie 03, 2005 20:48

Witam.Zerwala mi sie linka sprzegla w golfie III 93r.Jaki moze byc koszt zakupu nowej linki i koszt jej zalozenia u mechaniora A moze jakies wskazowki jak zrobic to samemu i czy trudne to jest?mile widziane wskazowki potrzebne do jej wymiany

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: linka sprzęgła

Post autor: briano » śr sie 03, 2005 20:58

pejo pisze:Witam.Zerwala mi sie linka sprzegla w golfie III 93r.Jaki moze byc koszt zakupu nowej linki i koszt jej zalozenia u mechaniora A moze jakies wskazowki jak zrobic to samemu i czy trudne to jest?mile widziane wskazowki potrzebne do jej wymiany
Koszt linki takiej dobrej to 140-200zł a wymiana zależy u jakiego mechaniora od 50zł pewnie

Awatar użytkownika
Boberek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Boberek » czw sie 04, 2005 12:36

koszt linki z samo regulacja koszt około 150 zł zmiana trwa max 4 min :)
a taka zwykła linka jak do MK I koszt okolo 30 zł zmaina max 4 min ;P

pozdr Boberek.

MistiqChild
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: MistiqChild » pt sie 05, 2005 12:21

O kuźwa..aż takie różnice cen? Ja do swojego MK II kupiłem w Warszawie! za 30zł i tak jak napisał kolega wyżej założenie trwało kilka minut już z regulacją (mała pomoc kumla starego) . Sorki że troszkę zszedłem z głównego tematu
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » pt sie 05, 2005 13:06

Różnica jest spowodowana właśnie tym, że w mk3 linka ma samoregulator. Wczoraj kupowałem linkę sprzęgła do MK2 1.3 benzyna silnik MH. Linka firmy "KAGER" kosztowała 36 zł. Ale już do drugiego auta (passat 91, motor AAM) to jest koszt ok. 150-200 zł bo na niej jest samoregulator (regulator plus linka stanowią jedną część).

Wymiana to fakt, 5-10 minut. W passacie trzeba tylko ściągnąć (tj. ścisnąć, nie zdemontować) i spiąć samoregulator na nowej lince (powinny być wąsy z otworami pod wypustki na obudowie samoregulatora). Wyjąć starą linkę i wpiąć nową, rozpiąć samoregulator (tak, żeby mógł się z powrotem rozciągnąć), kilka razy wcisnąć pedał sprzęgła. I już. Myślę, że podobnie jest w golfie MK3. Ściągnij sobie z forum knigę, tam to musi być opisane i rozrysowane.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”