nisko bierze hamulec

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

RUMUN29
Mały gagatek
Mały gagatek

nisko bierze hamulec

Post autor: RUMUN29 » sob sty 05, 2008 20:47

haj mam taki problem nisko mi bierze hamulec musze sporo wcisnąć ale jak już wcisne to
mi dobrze łapie abs się załacza wymieniłem tarcze klocki okładziny i dalej to samo no i ten ręczny naciągnięta linka na maksa niezablokuje kół jak go zaciągne w czasie wolnej jazdy tylko coś szura w kołach sprawdzałem te samoregulatory działają sprężyna je ściąga w doł POMóżCIE co to może być

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob sty 05, 2008 20:57

zwróć uwagę że przy takich operacjach jak wymiana okładzin, tarcz nie powoduje rozszczelnienia układu hamulcowego tu bym się nie martwił ponieważ wszystko wróci do normy po przejechaniu kilkuset km
natomiast jeśli chodzi o ręczny to klin stozkowy (samoregulator ) musisz zbić nieco niżej aby szczęki mogły się bardziej rozprężyć tak aby móc z delikatnym oporem załozyć bęben wcześniej linkę musisz popuscić na max, jak ustawisz samo regulator załozysz bęben wtedy dopiero regulujesz naciag linki
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 21:00 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

RUMUN29
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: RUMUN29 » sob sty 05, 2008 21:03

tarcze klocki i okładziny wymieniałem z rok temu zwróciłem na to uwage jak się przejechałem żony seicento tam hamulec łapie jak lekko nogą dotkne i wkurza mnie to żeby w seiku hamulec był lepszy

robertrog
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: nisko bierze hamulec

Post autor: robertrog » ndz sty 06, 2008 03:51

RUMUN29 pisze:no i ten ręczny naciągnięta linka na maksa niezablokuje kół jak go zaciągne w czasie wolnej jazdy tylko coś szura w kołach sprawdzałem te samoregulatory działają sprężyna je ściąga w doł
Sprawdź średnicę bębnów może być tak że są już zużyte i ręczny nie ma takiego ruchu żeby dociągnąć je do bębna

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”