jak to jest z tym przekaznikiem do halogenow ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
stefany
Mały gagatek
Mały gagatek

jak to jest z tym przekaznikiem do halogenow ?

Post autor: stefany » sob sty 05, 2008 22:58

witam wszystkich w nowym roku

i mam pytanie
jak to jest z tym przekaznikiem do halogenow w golfie mk3 ?
chce zalozyc halogeny w swoim (!!!slownictwo!!! Gitner) wiem ze instalacja jest pociagnieta do okraglej wtyczki wlacznik zmienilem a mam problem z przekaznikiem...
niektorzy pisza ze trzeba go zalozyc bo spali sie przelacznik swiatel a w niektorych tematach niema slowa na temat montazu przekaznika.
jak to jest w orginale jezeli auto wychodzi z fabryki z halogenami to ma przekaznik zamiast tej blaszki czy nie ?
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 23:06 przez stefany, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob sty 05, 2008 23:03

stefany pisze:jak to jest w orginale jezeli auto wychodzi z fabryki z halogenami to ma przekaznik zamiast tej blaszki czy nie ?
różnie jest. Mamy w domu GTI z halogenami i jest blaszka, w moim Vento nie było halogenów i też jest blaszka. Halogeny założyłem sam bez przekaźników.
Nie musisz sie obawiać o włącznik. Halogeny zasilane są troszkę inaczej, osobnym kablem idącym do włącznika, a ich żarówki nie są tkaie mocne jak do świateł głównych, więc ryzyko spalenia włącznika jest znikome. Oczywiście montaź przekaźnika w miejsce blaszki poprawić może nieco jasność halogenów, ale ja uważam że można dać sobie spokój, nie używa się ich tak często

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”