haj mam taki problem nisko mi bierze hamulec musze sporo wcisnąć ale jak już wcisne to
mi dobrze łapie abs się załacza wymieniłem tarcze klocki okładziny i dalej to samo no i ten ręczny naciągnięta linka na maksa niezablokuje kół jak go zaciągne w czasie wolnej jazdy tylko coś szura w kołach sprawdzałem te samoregulatory działają sprężyna je ściąga w doł POMóżCIE co to może być
nisko bierze hamulec
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zwróć uwagę że przy takich operacjach jak wymiana okładzin, tarcz nie powoduje rozszczelnienia układu hamulcowego tu bym się nie martwił ponieważ wszystko wróci do normy po przejechaniu kilkuset km
natomiast jeśli chodzi o ręczny to klin stozkowy (samoregulator ) musisz zbić nieco niżej aby szczęki mogły się bardziej rozprężyć tak aby móc z delikatnym oporem załozyć bęben wcześniej linkę musisz popuscić na max, jak ustawisz samo regulator załozysz bęben wtedy dopiero regulujesz naciag linki
natomiast jeśli chodzi o ręczny to klin stozkowy (samoregulator ) musisz zbić nieco niżej aby szczęki mogły się bardziej rozprężyć tak aby móc z delikatnym oporem załozyć bęben wcześniej linkę musisz popuscić na max, jak ustawisz samo regulator załozysz bęben wtedy dopiero regulujesz naciag linki
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 21:00 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
robertrog
- Użytkownik

- Kontakt:
Re: nisko bierze hamulec
Sprawdź średnicę bębnów może być tak że są już zużyte i ręczny nie ma takiego ruchu żeby dociągnąć je do bębnaRUMUN29 pisze:no i ten ręczny naciągnięta linka na maksa niezablokuje kół jak go zaciągne w czasie wolnej jazdy tylko coś szura w kołach sprawdzałem te samoregulatory działają sprężyna je ściąga w doł