Turbina Garrett T2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Turbina Garrett T2
Witam. Czy może ktoś powiedzieć w którą stronę należy kręcić cięgno przy tej turbinie aby zwiększyć ciśnienie doładowania?
Dziękuję za pomoc
Dziękuję za pomoc
w prawo jeśli od strony gorącej patrzysz a w lewo od strony zimnej
[ Dodano: 27 Gru 2007 22:25 ]
zamknij jeden temat bo chaos wprowadzasz
[ Dodano: 27 Gru 2007 22:25 ]
zamknij jeden temat bo chaos wprowadzasz
Ostatnio zmieniony czw gru 27, 2007 23:26 przez vision, łącznie zmieniany 2 razy.
OK.Dzięki Zaprzal .Dzis bede probowal i zobacze.Teraz ciśnienie max. wynosi okolo 0.6 bara. Pewnie kilka obrotow trzeba wykonac aby cisnienie wynosilo okolo 0.95 bara.
[ Dodano: 28 Gru 2007 21:38 ]
Probowałem skrócić to cięgno. Ta nakrętka co kontruje to odkręciła sie bez problemu. I jak ściągnąłem to zabezpieczenie od strony gorącej to właśnie idzie całość. Zostawiłem w takiej pozycji jak było. I nie wiem teraz co mam zrobić czy da rade jakoś to skrócić.
[ Dodano: 05 Sty 2008 17:11 ]
Co mozna w takim wypadku zrobic jak to cięgno sie zapiekło? Jest jakis sposob na to? Mozna by było MBC wstawić i podniesc w ten sposób to ciśnienie? Proszę o wypowiedż.
[ Dodano: 28 Gru 2007 21:38 ]
Probowałem skrócić to cięgno. Ta nakrętka co kontruje to odkręciła sie bez problemu. I jak ściągnąłem to zabezpieczenie od strony gorącej to właśnie idzie całość. Zostawiłem w takiej pozycji jak było. I nie wiem teraz co mam zrobić czy da rade jakoś to skrócić.
[ Dodano: 05 Sty 2008 17:11 ]
Co mozna w takim wypadku zrobic jak to cięgno sie zapiekło? Jest jakis sposob na to? Mozna by było MBC wstawić i podniesc w ten sposób to ciśnienie? Proszę o wypowiedż.