automatyczne ssanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
rafalbazar
- Mały gagatek

- Kontakt:
automatyczne ssanie
witam mam problem dotyczacy jazdy na benzynie i z ssaniem. a wiec tak wczesniej autko na benzynie odpalalo ok chociaz ssania niue bylo. .... dzisiaj za cholere nie moglem odpalic , pomyslalem ze to ssanie a bylo zimno , kumpel mnie scholowal . potem odpalilem na gazie i gdy przelaczylem na benzyne ani drgnie..... a benzyna byla na pewno. pomocy i gdzie wogole jest to autom ssanie ???
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 18:13 przez rafalbazar, łącznie zmieniany 1 raz.
SPRZEDAM PRZYCISKI /WŁACZNIKI PODGRZEWANYCH FOTELI OD AUDI A4
- Paweł Marek
- V.I.P.

Precyzuj temat
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 18:14 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
rafalbazar
- Mały gagatek

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

-
rafalbazar
- Mały gagatek

- Kontakt:
Re: automatyczne ssanie
jeśli jest to samochód z gaznikiem , to cały zespół automatycznego ssania masz w gażniku , jest on podgrzewany w pierwszej fazie pracy zimnego silnika prądem a potem prąd zostaje wyłączony przez odpowiedni czujnik i role podgrzewania przejmuje ciepły już płyn z układu chłodzenia silnika , ale sam mechanizm jest różny w różnych modelach gaznika , choć zasada działania jest taka sama , najlepiej podaj typ gażnika , a jeśli jest to silnik z wtryskiem paliwa to już inna śpiewkarafalbazar pisze:witam mam problem dotyczacy jazdy na benzynie i z ssaniem. a wiec tak wczesniej autko na benzynie odpalalo ok chociaz ssania niue bylo. .... dzisiaj za cholere nie moglem odpalic , pomyslalem ze to ssanie a bylo zimno , kumpel mnie scholowal . potem odpalilem na gazie i gdy przelaczylem na benzyne ani drgnie..... a benzyna byla na pewno. pomocy i gdzie wogole jest to autom ssanie ???
-
rafalbazar
- Mały gagatek

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

twój problem będzie inny, przy ciepłym silniku po przełąceniu na benę odpaliułby, gdyby uszkodzone było ssanie. musisz sprawdzić od podtsaw: czy benzyna jest podawana przez pompkę do gaźnika, jeśli tak gaźnik jest uszkodzony, trudno powiedzieć w jaki sposób, trzeba do niego zajrzeć.rafalbazar pisze:kumpel mnie scholowal . potem odpalilem na gazie i gdy przelaczylem na benzyne ani drgnie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
rafalbazar
- Mały gagatek

- Kontakt:
-
rafalbazar
- Mały gagatek

- Kontakt: