Nie mam ciepłego ogrzewania w samochodzie. Czy może to byc spowodowane tym że dolewałem chłodziwa i układ jest zapowietrzony ?
jesli tak to jak go odpowietrzyć ?
Z góry dziekuję za rady
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

A czy chłodziwo osiąga podczas pracy silnika 90°C?Novik pisze:Nie mam ciepłego ogrzewania w samochodzie. Czy może to byc spowodowane tym że dolewałem chłodziwa i układ jest zapowietrzony ?
jesli tak to jak go odpowietrzyć ?
Temperature łapie normalnie, ale do 90'C dochodzi żadko bo dojeżdżam do pracy ok 8 km i nie zdąży sie nagrzać silnik. Jak jade do roboty to 70pare to max, a jak stoje w korkach to normalne 90 i załancza wentylator.JayT pisze: A podczas jazdy też normalnie łapie 90 stopni, czy jest z tym problem?
ubytków nie mamdziejo pisze: nie masz pełnego przepływu nie ogrzewa reduktora
A jak zrobić żeby był ogrzewany ?
że tak się spytam " masz ubytki ze dolewasz płynu??

Ja mam zbliżony dystans i gdy wjeżdżam na parking firmowy, to wskazówka temperatury stoi na bacznośćNovik pisze:Temperature łapie normalnie, ale do 90'C dochodzi żadko bo dojeżdżam do pracy ok 8 km i nie zdąży sie nagrzać silnik.
A kiedy jedziesz w jakąs dłuższą trasę? Chodzi mi o to, żeby całkowicie termostat wykluczyć - jeśli jest sprawny, to złapiesz temperaturę podczas jazdy, a nie tylko w korku. 90°C w korku to można złapać nawet z całkowicie otwartym termostatem (sprawdzone około 2 tygodnie temuNovik pisze:Jak jade do roboty to 70pare to max, a jak stoje w korkach to normalne 90 i załancza wentylator.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 144 gości