Witam, wiem ze moj problem dotyczy regulacji gazu, ale na dziale z LPG nikt mi nie pomogl, wiec moze ktos tutaj bedzie cos wiedzial na ten temat:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=142717
Mam problem z przygasającym zimnym silnikiem...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.

eidos, wal do homskiego albo przeszukuj jego posty na dziale LPG. Miał RP, wgłębił się w regulacje, nawet chyba dał gotowe screny na forum z wypraciowanych przez siebie ustawień, gdzieś rok półłtora temu. Ja w temacie samodzielnej regulacji interfejsem nie siedzę, ale dziwi mnie brak podłączenia do TPS bo chyba tak ze screenów wynika, to mogłaby być przytczyna mulenia przy przyśpieszaniu.
A co do gaśnięcina na zimnym zanim zacznie działać regulacja lambda to nie widzę innej możliwości jak podwyższyć PWA, myślę że na jakieś 75.
Twój gazownik chyba chciał zrobić wszystko żeby zmniejszyć spalanie, z takim własnie złym skutkiem.
A co do gaśnięcina na zimnym zanim zacznie działać regulacja lambda to nie widzę innej możliwości jak podwyższyć PWA, myślę że na jakieś 75.
Twój gazownik chyba chciał zrobić wszystko żeby zmniejszyć spalanie, z takim własnie złym skutkiem.
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 12:46 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
TPS jest podlaczony, ale faktycznie martwi mnie to PWA, ono powinno oscylowac blizej 100 przy 3000 obrotow, a u mnie oscyluje przy 60. Bede probowal ustawic czulosc parownika metoda babelkowa, ale nie wiem gdzie moj reduktor ma taka srube do jej regulacji. Reduktor to vega standard, sruba od jalowego jest dostepna ale ta od czulsci nie widze jej... ale dzieki zapytam o to homskiego 
- Paweł Marek
- V.I.P.