Nawiew buczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nawiew buczy
Wersja bez klimatyzacji.
Kiedy włączę nawiew, nieważne czy ciepłe powietrze, czy zimne dochodzi dosyć głośnawe buczenie: buuuuuuuuuu.
Filtr kabinowy jest nowy
Czego to może być wina?
Kiedy włączę nawiew, nieważne czy ciepłe powietrze, czy zimne dochodzi dosyć głośnawe buczenie: buuuuuuuuuu.
Filtr kabinowy jest nowy
Czego to może być wina?
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
)siknąć wd 40
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Założe się że jest to spowodowane biciem wiatraka, tzn. że mogą być wyłamane łopatki albo poprostu jest gdzieć walnięty (niewyważony). Przy małych prędkościach 1,2 są niewielkie obroty wiatraka i nie jest to uciążliwe dla ucha. Przy prędkości 3,4 obroty wiatraka są duże przez co drgania bardziej wyczuwalne.RudolfGT pisze: u mnie na 1,2 działa dobrze ale jak dam 3 już nie wspomne o 4 to mam drgania jakby samochód miał sie zaraz rozpaść(MK3)
To tak jak z guzem na oponie: jedziesz pomału, nic nie czuć, jedziesz szybciej czuć drganie.
Najrostsza rada to zajrzeć do wiatraka obczyścić go mosmarować troche oliwą, enentualnie wymienić wirnik ja dalej będzie hałasować
drgania podczas pracy nawiewu moga byc spowodowane wyłamaniem łopatki lub cos przykleiło sie wentylator nie jest wywazony stad te drgania. A co do buczenia to sa juz zuzyte tulejki slizgowe wirnika przez ktore wirnik rowniez moze wpadac w drżenie .Smarowanie czy oliwienie za wiele tu nie pomoze najlepiej wymiana na nowe ale tulejki slizgowe sa niedostepne takze albo robota na własny koszt albo nowy silnik
Lewik