Czy to spalanie jest w normie??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Stanowczo za dużo
Za duże spalanie jak na to auto, mój golfik spala około 5 litrów, teraz przy minusowej temperaturze dochodzi do 6 litrów po mieście na krótkich odcinakach, ale nigdy ni e przekroczyło 6,2 l na 100 kilometrów z przyczepką, niedogrzany, silnik tdi w kombi. Wczesniej spalał jeszcze mniej ale po wymianie rozrządu pali więcej około pół litra, bo jest problem z ustawieniem konta wtrysku ponieważ jakiś pajac tak dokręcił kółko na wałku rozrządu że mechanik nie mógł go odkręcić, tzn. mógł ale nie chciał zniszczyć wałka bo wcześniej już miał takie zdażenie ale na odpowiedzialnośc właściciela na siłę próbował odkręcić i uszkodził wałek, dlatego ja już nie ryzykowałem uszkodzenia wałka i wtrysk jest troszeczkę przyspieszony w tej chwili ale w normie, ale efekt jest taki że więcej pali.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=113603Stecko pisze:ylko gdzie on si eznajduje??:) i jak go sprawdzic czy jest ok?
- METEORYT25
- Nowicjusz
- Kontakt:
SPALANIE
WITAM. TO MÓJ PIERWSZY W ŻYCIU DIESEL ROBIĘ OK 800 KM TERAZ W ZIMĘ NA ODCINKACH OK 3KM WIĘC WIECZNIE ZIMNYM. WYCHODZI MNIEJ WIĘCEJ OK 6,8L DO PRZYJĘCIA CHYBA??? NA TRASIE OSTATNIO TAKIEJ NIE ZA DŁUGIEJ WYSZŁO OK 5 L. JESTEM ZADOWOLONY GDYŻ NIEDAWNO JEŻDZIŁEM MERCEM I ŁYKAŁ MI 12 L BENZYNY W MIEŚCIE. POZDRAWIAM
- jasiek21
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
masz 90 czy 110 koni, spalanko ok, u mnie wychodzi 5,4 w cyklu mieszanym z przewagą trasy. Ale oszczędzam silniczek na zimno, i staram się po bułki nie jeździć.
Pozdrawiam kolegę z mojego powiatu.
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/228972.html][img]http://images.spritmonitor.de/228972.png[/img][/url]
- METEORYT25
- Nowicjusz
- Kontakt:
SPALANIE
Witam. Narazie mam 90 koni, ja niestety mam same ok 3 kilometrowki i narazie tylko do pracy jeżdzę, też oszczędzam na zimnym. To mój pierwszy diesel przyzwyczajam sie powoli, przedtem miałem 2 golfy mk2 1,3 nz a później mercedesa w202 c180.. ale już pokochałem to klekotanie szczególnie na stacji....jasiek21 pisze:masz 90 czy 110 koni, spalanko ok, u mnie wychodzi 5,4 w cyklu mieszanym z przewagą trasy. Ale oszczędzam silniczek na zimno, i staram się po bułki nie jeździć.
- Stecko
- Mały gagatek
- Kontakt:
a ja smigalem wczoraj na lotnisko 100km w jedna strone i spalanie wyszlo mi 6,7l :/ zaznaczam ze srednio jechalem 130-140 obroty to jakies 2600-2800 ... czy to jest w normie? bo juz sam nie wiem... na walnietym termostacie palil sporo mniej:/ ale przeciez to niemozliwe...
a wyciekow nie widac paliwka...
a wyciekow nie widac paliwka...