Alarm Centurion - jakis bląd ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kley

Post autor: kley » czw maja 17, 2007 18:10

ten dodatkowy przewod idacy pod deske rozdzielcza jest od alarmu.

Sprawdz, czy ten przewod od klapy bagaznika idacy pod deske rozdzielcza nie jest gdzies przetarty, sa to czujniki masowe, wiec jak masz gdzies zwarcie do masy, to bedziesz mial takie zabawy... mozesz sprobowac tez polozyc nowy przewod

Jezeli tam jest OK, w co watpie :chytry: , to najprawdopodobniej jakiś czujnik zamkniecia drzwi/klapy padł, jezeli po odpieciu tego przewodu jest OK, a swiatlo w srodku auta sie nie swieci (zaswieca sie tylko po otwarciu drzwi), to stawiałbym na czujnik otwarcia klapy silnika. Na pewno byl on zamontowany przez czlowieka od alarmow, bo fabrycznie go nie ma, wiec moze to tez byc przyczyna.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw maja 17, 2007 19:29

kley pisze:stawiałbym na czujnik otwarcia klapy silnika.
dokładnie, zwykle alarm ma 1 wejście na dzrwi, oraz 1 na klapy. Więc kabel podający masę od klapy silnika jest połączony z kablem od klapy bagażnika. Wustarczy że zrobiło się zwarcie na dokladanym włączniku od klapy silnika i tak się będzie działo.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
specWROC
(()())G.O.L.F.(()())
(()())G.O.L.F.(()())
Kontakt:

Post autor: specWROC » czw sty 03, 2008 19:33

siemano podpinam się pod temat bo też mam centuriona i problem mam takiego rodzaju:

ostatnio zmieniłem miejsce pracy i parkuje auto przy samym postoju taksówek, i jak wyłączam alarm po przyjściu z pracy to nie pipka 2 razy tak jak powinien tylko 3 razy czyli to oznacza że wył jak mnie nie było...

jaki to ma związek z taxi?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw sty 03, 2008 20:53

a czy twój alarm nie ma opcji odczytu po ilości błysków lub piknięć syreny z jakiego czujnika był wzbudzony? Może masz czujnik ruchu mikrofalowy lub wstrząsowy, który jest ustawiony na zbyt dużą czułość ( na takim czujniku jest śróbka do regulacji). Może masz te czujniki dwustrefowe i wtedy wzbudzenie z drugiej strefy, ktoś przejdzie obok auta lub stuknie w niego ręką, i się wzbudza druga strefa powodująć ostrzegające piknięcie lub błyśnięcie kierunków, a ale alarm nei wyje. To wszystko powinno być w istrukcji. Jeśli jej nie masz to dowiedz się dokładnie o typ centuriona i szukaj w necie.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
specWROC
(()())G.O.L.F.(()())
(()())G.O.L.F.(()())
Kontakt:

Post autor: specWROC » czw sty 03, 2008 20:59

w środku auta mam takie czujniki ruchu w słupkach z przodu czyli jak ktoś wybije szybe czy coś..ale wstrząsowych żadnych nie mam

model mojego centuriona to VAS tx320t

tylko raczej wykluczam winę czujników wydaje mi się że to te taksówki stojące na postoju
Ostatnio zmieniony czw sty 03, 2008 21:09 przez specWROC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw sty 03, 2008 22:03

http://www.amt-alarmy.pl/download/alarm ... /tx320.pdf

poczytaj sobie, policz mignięcia diody po rozbrojeniu alarmu.

Awatar użytkownika
specWROC
(()())G.O.L.F.(()())
(()())G.O.L.F.(()())
Kontakt:

Post autor: specWROC » czw sty 03, 2008 22:30

tylko dlaczego akurat alarm włącza się tylko jak stoi 8h przy postoju taxi a mam go 3 lata i nigdy nie było z nim żadnych problemów w sylwestra nawet nie piknął

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”