problem z centralnym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z centralnym
Podczas otwierania, drzwi otwierają sie i od razu zamykaja. Kolejnym problemem jest to iż gdy zamykam drzwi,to przednie drzwi od strony kierowcy zamykaja się tak jakby do połowy i przy mocniejszym szarpnięciu można je swobodnie otworzyć. Próbowalem otworzyć samochód kluczykiem, od strony kierowcy ale otwieraja sie tylko te drzwi. Pozostałe zostaja zamkniete. Co może być przyczyna??
mietek
dobra zaczne inaczej. Ponoc nie ma pneumatyków w 3. A jeśli jest to po czym poznam? Powinna być pompa do pneumatyka?? Jeśli ktos ma fotki , schematy itp pomocne materialy to poproszę na majla plur@poczta.onet.pl Nie jestem pewiena ale chyba to bedzie elektryczny bo pneumatyki były montowane ale w starszych generacjach ale jak mówię nie jestem pewien.
[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:38 ]
właśnie zrobilem foto, czy to są sterowniki? no i tak wyglada cypel drzwi po zamknieciu- jest w połowie
[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:40 ]
a to drugi sterownik jak sie domyślam, czyli ma pneumatyka tak?
[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:41 ]
na zdjeciu widać cypel jest w takiej pozycji przy zamknietych drzwiach- wcisniety do połowy
[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:57 ]
ładnego mam gofra nie
ale silnik slaby bo 1,9 tdi
[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 11:00 ]
jeśl i ktos potrzebuje jakieś fotki częsci to służe aparatem, co prawda nie jest boski bo kupiony za 10 funtów w jakimś supermarkecie ale zawsze moge zrobic fotke co do silnika to 1,9 tdi
[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:38 ]
właśnie zrobilem foto, czy to są sterowniki? no i tak wyglada cypel drzwi po zamknieciu- jest w połowie
[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:40 ]
a to drugi sterownik jak sie domyślam, czyli ma pneumatyka tak?
[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:41 ]
na zdjeciu widać cypel jest w takiej pozycji przy zamknietych drzwiach- wcisniety do połowy
[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:57 ]
ładnego mam gofra nie
ale silnik slaby bo 1,9 tdi
[ Dodano: Sob Sie 06, 2005 11:00 ]
jeśl i ktos potrzebuje jakieś fotki częsci to służe aparatem, co prawda nie jest boski bo kupiony za 10 funtów w jakimś supermarkecie ale zawsze moge zrobic fotke co do silnika to 1,9 tdi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mietek
elektroniczne zamki zamykaja sie szybko a pneomatyk pomalu i slychac jak pompka dziala,
kumpel mial tak z swoim ze jak zamykal na pilota (zamek elektroniczny) to zaraz sie otwieral okazalo sie ze regulacja preta do zapadki zamykajacej byla popuszczona , final byl taki ze trzeba bylo tylko podregulowac i wszystko wrocilo do normy
kumpel mial tak z swoim ze jak zamykal na pilota (zamek elektroniczny) to zaraz sie otwieral okazalo sie ze regulacja preta do zapadki zamykajacej byla popuszczona , final byl taki ze trzeba bylo tylko podregulowac i wszystko wrocilo do normy
Zyj kolorowo :)
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wszystkie fabrycznie zakładane centralne w mk3 są pneumatyczne. Chcesz sprawdzić, czy fabryczny zabacz w bagażniku za tylną prawą lampą czy nie siedzi tam pompka (w takim styropianowym zabezpieczeniu) lub sprawdz czy klapka wlewu paliwa jest też podłączona pod central (przy elektrycznym nie bedzie).plur pisze:dobra zaczne inaczej. Ponoc nie ma pneumatyków w 3. A jeśli jest to po czym poznam? Powinna być pompa do pneumatyka?? Jeśli ktos ma fotki , schematy itp pomocne materialy to poproszę na majla plur@poczta.onet.pl Nie jestem pewiena ale chyba to bedzie elektryczny bo pneumatyki były montowane ale w starszych generacjach ale jak mówię nie jestem pewien.
To nie są sterowniki tylko napinacze pasów. Sterowniki siedzą głęboko w drzwiach... Masz problem z centranym pneumatykiem weź kogoś i sprawdz, czy pompa w bagażniku sie załącza przy kręceniu kluczem, jęśli tak to jest problem z doprowadzeniem powietrza, jeśli nie to jest problem z przesłaniem impulsu do pompki, albo jest spalona sama pompka. W jednym i drugim przypadku posprawdzaj przewody w przelotkach drzwiowych... Bo sie lubią tam łamać.plur pisze: [ Dodano: Sob Sie 06, 2005 10:38 ]
To duze pudlo przeciez ! Musisz zauwazyc ! Poza tym elektryczny zamyka "jednoczesnie" a pneumatyczny "w kolejnosci" ... z krótkimi odstepami czasu ... od razu slychac... poza tym to pompka ... slychac jak pracuje przez ok 1-2 sek. Otworz bagaznik, niech ktos uruchomi Ci centralny zamek ... a tu glowa w bagażnik i *#cenzura#*